question

CoryFowler-9607 avatar image
0 Votes"
CoryFowler-9607 asked ·

Installing a custom teams app/bot receive error: Invalid value(s) specified for validDomains[0]

I created a new app using the Visual Studio Code Microsoft Teams Toolkit.

The configuration was pretty straight forward, however, I ran into a problem when I attempted to install the base app into Microsoft Teams.

I had the following in my Development.env file, but had replaced the {BOT_ID} with the real id:

appname=myfirstbot
fullappname=myfirstbot
version=1.0.0
botId0={BOT_ID}
baseUrl0=https://localhost:3000


Unfortunately this caused an error when uploading the package to Microsoft Teams.

invalid value(s) specified for validDomains[0]

office-teams-windows-itpro
· 1
10 |1000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

I was able to solve this issue by replacing the baseUrl0 value with another URL that wasn't on local host.

3 Votes 3 ·

1 Answer

JimmyYang-MSFT avatar image
0 Votes"
JimmyYang-MSFT answered ·

Hi CoryFowler!

Thanks for sharing your solution about this issue.

Sorry, I am not familiar with development so I cannot provide too many valuable information to you. Thanks for your understanding and patience!

I found a case has the similar issue and it is resolved without using https:// part. You can refer to:

https://github.com/OfficeDev/microsoft-teams-faqplusplus-app/issues/84

·
10 |1000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.