question

06469074 avatar image
06469074 asked ·

Azure iot errors with custom vision

There occurs an error : 406 runtime on my iot edge hub.

$edgeAgent and $edgehub ae running properly but the other modules from custom vision, such as image-classifier-service and camera-capture does not work at all.

Surely i have followed the all manuals but i cannot find the way to solve this error.

The most doubtful problem is that i am on it with raspberry pi 4. Is there any difference?

azure-iot-edge
3 comments
10 |1000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Hi,
Could you please let us know what Manuals/Documentation you have followed? Have you verified the platform compatibility for pi 4?

1 Vote 1 · ·
06469074 avatar image 06469074 SatishBoddu-MSFT ·

Thanks for your reply.

https://www.youtube.com/watch?v=_K5fqGLO8us&t=904s

I have followed the above manual posted on the microsoft.com and decided to keep going on because i use the same OS and the only difference is a hardware.

Now i find a new problem that my desktop is x64 processor so i face an 'exec form error' when starting deployment



0 Votes 0 · ·

Hi, Could you please create 'New Issue' under the Github repository :Custom-vision-service-iot-edge-raspberry-pi



8688-2020-05-27-08-44-37-clipboard.png


0 Votes 0 · ·

1 Answer

AshokPeddakotla-MSFT avatar image
AshokPeddakotla-MSFT answered ·

Hi,

We are sorry to hear that you are experiencing an error while running the sample.

The error 406 means the IoT Edge device is offline or not sending status reports.

Looks like IoT Edge runtime is not starting up properly on your device.

Please check the EdgeAgent logs for more detailed on error.
https://docs.microsoft.com/en-us/azure/iot-edge/troubleshoot#standard-diagnostic-steps

Also, can you try the following command
$>sudo systemctl status iotedge

Just to confirm, are you following the simplified version of documentation Tutorial: Perform image classification at the edge with Custom Vision Service ?


As specified in the original repo, You can run the solution on either of the following hardware:

I understand that your $edgeAgent and $edgehub are running properly as per your statement. I haven't tried it but the same code should work on Raspberry Pi 4 device as well.

Please double check the complete logs and hardware required for running the sample and try again.

If you are still blocked with the same error, as @SatishBoddu-MSFT mentioned, Kindly open an issue under the Custom-vision-service-iot-edge-raspberry-pi
repo for further help.


1 comment Share
10 |1000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Hello @06469074 , Just checking back, could you please let us know if you need further help in this matter. Please accept helpful responses as 'Answer', which will be helpful to others as well.

0 Votes 0 · ·