question

Al-Amran avatar image
0 Votes"
Al-Amran asked ·

After installing Excange CU18, two database passive copy is disconnected and failed state


The Microsoft Exchange Replication service was unable to perform an incremental reseed of database copy 'MBXDB02\OCAGBD-AB-EX1' due to a network error.
The database copy status will be set to Disconnected. Error Microsoft.Exchange.Cluster.Replay.NetworkCommunicationException:
An error occurred while communicating with server 'OCAGBD-AB-EX2'. Error: A connection attempt failed because the connected party did not properly respond
after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond 10.10.10.11:64327 ---> System.Net.Sockets.SocketException:
A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host
has failed to respond 10.10.10.11:64327 at System.Net.Sockets.Socket.InternalEndConnect(IAsyncResult asyncResult) at System.Net.Sockets.Socket.EndConnect
(IAsyncResult asyncResult) at Microsoft.Exchange.Cluster.Replay.TcpClientChannel.TryOpenChannel(NetworkPath netPath, Int32 timeoutInMs, TcpClientChannel& channel,
NetworkTransportException& networkEx) --- End of inner exception stack trace --- at Microsoft.Exchange.Cluster.Replay.NetworkManager.OpenConnection
(NetworkPath& actualPath, Int32 timeoutInMsec, Boolean ignoreNodeDown) at Microsoft.Exchange.Cluster.Replay.LogCopyClient.OpenChannel(Boolean useScavenge)
at Microsoft.Exchange.Cluster.Replay.LogCopyClient.QueryEndOfLog() at Microsoft.Exchange.Cluster.Replay.FailoverPerformanceTrackerBase`1.RunTimedOperation
(TOpCode opCode, Action operation) at Microsoft.Exchange.Cluster.Replay.IncrementalReseeder.IsIncrementalReseedRequired
(Action checkAbortRequested, Int64& highestLogGenCompared, Boolean& e00IsEndOfLogStream)


Second Error:

The log copier was unable to communicate with server 'OCAGBD-AB-EX1.example.com'. The copy of database 'MBXDB01\OCAGBD-AB-EX2' is in a disconnected state.
The communication error was: An error occurred while communicating with server 'OCAGBD-AB-EX1'. Error: A connection attempt failed because the connected party
did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond 10.10.10.10:64327
The copier will automatically retry after a short delay.




office-exchange-server-administrationoffice-exchange-online-itprooffice-exchange-server-connectivity
10 |1000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

1 Answer

ZhengqiLou-MSFT avatar image
1 Vote"
ZhengqiLou-MSFT answered ·

Hi @Al-Amran ,

Are these two servers in different sites?
Because from these logs, I think you can first check the Network settings of your DAG.

 Get-DatabaseAvailabilityGroupNetwork | FL

If that's all OK, then you can check the copy status:

 Get-MailboxDatabaseCopyStatus *

And try reseeding the copies again.

Also you can try the methods of these threads: http://exadminmcse.blogspot.com/2012/05/troubleshooting-exchange-2010-dags.html
Please Note: Since the web site is not hosted by Microsoft, the link may change without notice. Microsoft does not guarantee the accuracy of this information.

Regards,
Lou


If the response is helpful, please click "Accept Answer" and upvote it.
Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.

· 3 ·
10 |1000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Hi @Al-Amran ,

Do the suggestions above help? If the issue has been resolved, please click “Accept as answer” to mark helpful reply as an answer, this will make answer searching in the forum easier and be beneficial to other community members as well.

Regards,
Lou


If the response is helpful, please click "Accept Answer" and upvote it.
Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.

0 Votes 0 ·
Al-Amran avatar image Al-Amran ZhengqiLou-MSFT ·

@ZhengqiLou-MSFT


Thanks for your contribution. We have checked the network settings which was misconfigured.

After fixing the network issue, this issue got resolved.

1 Vote 1 ·

Hi @Al-Amran ,

Glad to hear this issue has been resolved! & Thanks for sharing how you fixed it!
Have a nice day XD

Regards,
Lou

0 Votes 0 ·