question

MilanScheenloop-4541 avatar image
0 Votes"
MilanScheenloop-4541 asked Crystal-MSFT commented

Company Portal App - Apps show on one device but not the other

Hello,

I've recently begun setting up Company Portal to provide my colleagues with easy access to useful apps.
I've got this working on 1 device, where the apps are assigned to a Pilot group.
The user I am logged into is part of this user group.

However, I registered a second device into Intune, synchronised the device manually to MDM, after which it automatically installed Company Portal and all Required Apps, but the apps made available to the Pilot group are not visible.
85800-image.png


This is my user account.
It is logged into both devices, and these pages are identical.

However on one device, I have access to my Company Portal apps.
85748-image.png

Whereas on the other I do not see these apps listed.
These are Intune enrolled, using Offline Availability for the Company Portal, as I am not using Managed Desktop.

Do you know why I am able to access the apps on one device, but not on the other?
The elapsed time between adding the device and posting a question is 4 hours.
Manual syncs have been performed every 30 minutes.
85816-image.png
85866-image.png


Thank you in advance.

Kind regards,

Milan

mem-intune-generalmem-intune-application-management
image.png (31.5 KiB)
image.png (31.5 KiB)
image.png (22.2 KiB)
image.png (41.7 KiB)
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Crystal-MSFT avatar image
0 Votes"
Crystal-MSFT answered Crystal-MSFT edited

@MilanScheenloop-4541 Thanks for posting in our Q&A. From the pictures you provided, it seems one device with the same user login is unable to see the win32 app which we deployed as available app In company portal If there’s any misunderstanding, please let us know.

Based on my research, I find our issue may be caused by the device type. If the user is accessing the Company Portal with the device type which is not supported by the app, it will not display in the company portal. Here is a link for the reference.
https://docs.microsoft.com/en-us/troubleshoot/mem/intune/troubleshoot-app-install#user-group-targeted-app-installation-does-not-reach-device

For win32 app, I notice the support device type are Azure AD joined or Hybrid Azure AD Joined. Given the situation, please check if our device is with the supported type.
86131-image.png
https://docs.microsoft.com/en-us/mem/intune/apps/apps-win32-app-management#prerequisites

However, if the issue still persists, Please collect the following information to clarify:
1.Could you confirm if the affected app is win32 app?
2.Please check if Microsoft Intune management Extension service is running on the device. If we restart the device or this service, will the app display?
3.Please go to C:\programData\Microsoft\IntuneManagementExtension\Logs to check if there’s any finding. One link for the reference:
https://docs.microsoft.com/en-us/troubleshoot/mem/intune/develop-deliver-working-win32-app-via-intune#flow-behind-processing-of-a-win32-app-at-the-device-end

Please try the above suggestions and if there’s any update, please let us know.


If the response is helpful, please click "Accept Answer" and upvote it.
Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.



image.png (59.7 KiB)
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

MilanScheenloop-4541 avatar image
0 Votes"
MilanScheenloop-4541 answered Crystal-MSFT commented

Hello Crystal,

Thanks for the response.
Yesterday, after I typed out this entire post and shut down my main computer to prepare to go home, I had one more look at the test laptop.
I refreshed once, nothing, then refreshed again, and there they were.
So all in all, 4 hours just wasn't enough to get them to become available on the device.
This is 4 hours after confirming Hybrid Azure AD Join.
It took a total of 4 hours and 15 minutes to see them on the test device.

Again, thanks for the long and detailed answer.
I'll be more patient in the future :)

Kind regards,

Milan

· 3
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

@MilanScheenloop-4541 Thanks for the response. I am glad to hear that it is working now.

From your description, I notice the waiting time is a little bit long. Based as I know, Microsoft Intune Management Extension service is responsible for win32 deployment. Next time, we can try to restart this service or restart the device to see if it can speed up the app showing.

Thanks for your time and have a nice day.

0 Votes 0 ·

I'll try that next time.
Thank you for your time!

0 Votes 0 ·

@MilanScheenloop-4541 Thanks for the response. If there's anything else we can help in the future, feel free to post in our Q&A to discuss together. We are always glad to help.

Have a nice day!

0 Votes 0 ·