question

dialogo80-8823 avatar image
0 Votes"
dialogo80-8823 asked SaiCharan-5761 commented

There was an error sending this message to your bot: HTTP status code Unauthorized

hi, I just published my bot which is remotely hosted on a server and created a web chat channel but I get the following error "There was an error sending this message to your bot: HTTP status code Unauthorized, I need help, this project It is very important to me

azure-bot-service
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

GiftA-MSFT avatar image
1 Vote"
GiftA-MSFT answered SaiCharan-5761 commented

Hi, thanks for reaching out. Here are some resources that may be useful. Ensure to check the following:

  • The Messaging endpoint specified on the Settings page for your bot in the Bot Framework Portal is incorrect. Make sure you have included the proper path at the end of the URL (e.g., /api/messages).

  • The Messaging endpoint specified on the Settings page for your bot in the Bot Framework Portal does not begin with https or is not trusted by the Bot Framework. Your bot must have a valid, chain-trusted certificate.

  • The bot is configured with missing or incorrect values for app ID or password. Verify that the bot configuration settings specify valid values for app ID and password.

Hope this helps.






· 1
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Hello there
I am a absolute beginner to Azure and i am getting the same error mentioned above
When i checked the messaging endpoint was empty and where can i get the endpoint URL to fill that blank
Please help me

0 Votes 0 ·
IbrahimFord-5202 avatar image
0 Votes"
IbrahimFord-5202 answered SaiCharan-5761 commented

@dialogo80-8823 @SaiCharan-5761

There are some solutions here:

  1. https://stackoverflow.com/questions/49144699/there-was-an-error-sending-this-message-to-your-bot-test-in-web-chat

  2. https://stackoverflow.com/questions/66467234/there-was-an-error-sending-this-message-to-your-bot-http-status-code-notfound

  3. https://stackoverflow.com/questions/56435491/test-in-web-chat-typing-message-returns-not-found-http-status-code-after-deplo

However, if none of these have worked out. What I did was go the 'App Service' (if you used Bot Composer you might see 2 App Services -- choose the one without suffix 'qna').

Under 'TLS/SSL settings' --> set 'HTTPS Only' to 'On'.

This was how I fixed my issue. Hope it helped yours as well.

· 1
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

I added the Messaging end point and tested in web chat but i am getting the same error as
-- There was an error sending this message to your bot.
I deployed it in the telegram even there its showing error as :
-- POST to again_bot failed: An error occurred while sending the request.
What to do please some one help me i am totally stuck

0 Votes 0 ·