question

OmarSalem-6862 avatar image
0 Votes"
OmarSalem-6862 asked OmarSalem-6862 commented

Updating profile photo in Azure Active Directory admin center, with exiting photo, option to upload new photo is grayed out

I recently added photos to most of my users in the Azure Active Directory admin center. I just went in to update one of the profiles with a newer photo however the upload option is grayed out. And I do not see a way to remove the photo. Am I missing something?
For users that do not have a photo currently, I am able to upload a photo, this is only for profiles that I have previously uploaded photos for.

I would like to know how to remove the photo, because if I can do that, I will be able to upload a new photo.

azure-active-directory
· 3
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

@OmarSalem-6862
Thank you for your post!

Are you able to share a screenshot of what you're seeing so I can gain a better understanding of your issue? Additionally, have you tried refreshing your browser, or closing and re-opening the AzureAD admin center to see if that resolves your issue?


I tried reproducing your issue but was able to upload a new photo over an existing photo.
112180-editpictureaadadmincenter.gif


If you have any other questions, please let me know.
Thank you for your time and patience throughout this issue.

0 Votes 0 ·

Thanks for the reply. I have tried closing out of the browser and opening a new window, signed in again, same result. I see the same thing as your gif with the exception my option is grayed out for uploading a photo over an exiting one.
I wonder if there is some setting that would control this? It's weird because I can upload when there is no image there already.
I was able to help this user update the profile by going into My Office Profile from the top right log in control, and he was able to update the photo himself. I would still like to see if I can do it from the backend.

I was doing this in Edge, and now just tried chrome, also same problem. I am attaching a screen shot of my screen. 112305-azure-screen-shot.png


0 Votes 0 ·
azure-screen-shot.png (123.0 KiB)

@OmarSalem-6862
Thank you for the detailed follow up!

Is this happening for every user that has a picture already uploaded to their Azure AD profile, or is this only for some users? I wonder if this is could be a permissions issue, unless you're already and Global Admin. As another workaround you can try using the Update profilephoto MS Graph REST API. For more details.


Since you're still experiencing this issue, if you'd like our support team to take a closer look into your environment and issue, please let me know.
Thank you for your time and patience throughout this issue.

0 Votes 0 ·

1 Answer

GAASP-4105 avatar image
0 Votes"
GAASP-4105 answered OmarSalem-6862 commented

I'm having the same issue even using the Global Admin.

I'm using Microsoft Edge

· 1
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Last week I logged in and found that this issue has resolved itself! It .must be something on the Microsoft side that they fixed.

0 Votes 0 ·