question

KirbyGibbar-0723 avatar image
0 Votes"
KirbyGibbar-0723 asked JamesTran-MSFT answered

Two Factor Authentication methods

Two factor is set up on my work and personal MS accounts. I use a Surface Duo phone from MS, with Authenticator preinstalled. The Authenticator app works fine for my personal MS account, Bitwarden, and Splashtop. Authentication codes sent from my work MS account however are not displayed by the Authenticator app, so there's no way for me to pick the one of three values generated.

Has anyone else had a similar prob or any ideas about how to approach this?

azure-ad-multi-factor-authentication
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

1 Answer

JamesTran-MSFT avatar image
0 Votes"
JamesTran-MSFT answered

@KirbyGibbar-0723
Thank you for your post!

Based off our Common problems with the Microsoft Authenticator app documentation - if you're getting notifications, but not an alert, even with your ringer on, you should check your app settings. Make sure the app is turned on to use sound or to vibrate for notifications. When it comes to one-time passcodes not working, you'll have to make sure the date and time on your device are correct and are being automatically synced. If the date and time is wrong, or out of sync, the code won't work.


If you don't get notifications at all, you should check:

  • Is your phone in Do Not Disturb or Quiet mode? These modes can prevent apps from sending notifications.

  • Can you get notifications from other apps? If not, it could be a problem with the network connections on your phone, or the notifications channel from Android or Apple. You can try to resolve your network connections through your phone settings. You might need to talk to your service provider to help with the Android or Apple notifications channel.

  • Can you get notifications for some accounts on the app, but not others? If yes, remove the problematic account from your app, add it again allowing notifications, and see if that fixes the problem.


If you're still having issues, you can try to remove your work account and re-add it to your app using MyApps -> MyAccount (view account) -> Security Info
133791-image.png



If you have any other questions, please let me know.
Thank you for your time and patience throughout this issue.


Please remember to "Accept Answer" if any answer/reply helped, so that others in the community facing similar issues can easily find the solution.


image.png (32.5 KiB)
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.