question

omerahamed-4325 avatar image
0 Votes"
omerahamed-4325 asked JadeLiang-MSFT edited

Outlook always prompts for credentials after moving my mailbox to new exchange 2016

I have exchange 2010 and I install a new exchange 2016 for migration
but before migration , I move one user to the new mailbox on the exchange 2016 and it keep asking for credentials user name and password every minute on Outlook
and i can send and receive from exch 2016
Please advise how to stop it from asking me for my cerdentials?

office-exchange-server-administrationoffice-exchange-server-mailflowoffice-exchange-server-connectivity
· 1
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Hi @omerahamed-4325 ,

Have you checked the credential as we mentioned above? And does your issue has any update now?

If your issue has any update, please feel free to post back.

0 Votes 0 ·
AndyDavid avatar image
0 Votes"
AndyDavid answered omerahamed-4325 commented

You need to recycle the 2016 autodisover app pool after moving the mailboxes

https://support.microsoft.com/en-us/topic/outlook-logon-fails-after-mailbox-moves-from-exchange-2010-to-exchange-2013-or-exchange-2016-bd3f59ed-c521-4349-5c00-c49717b5e04d

To resolve this issue, restart the Autodiscover Application Pool on the Exchange Server 2013 or Exchange Server 2016 servers.


Restart-WebAppPool MSExchangeAutodiscoverAppPool

· 1
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Do you mean after migration? because use comments "Restart-WebAppPool MSExchangeAutodiscoverAppPool " and" reset IIIS "still get credentials user name and password every minute on Outlook

0 Votes 0 ·
JadeLiang-MSFT avatar image
0 Votes"
JadeLiang-MSFT answered JadeLiang-MSFT edited

Hi @omerahamed-4325 ,

Was your prompt like below? It's recommended to first check the "remeber my credential " option to test if the issue has any difference.
133476-image.png

If the issue still exists, considering incorrect/ corrupted local credential may cause it, please try to remove the local credential to check(control panel>credential manager>windows credential>choose the credential related to your account>remove)

If that's invalid, in order to further confirm if the issue is related to client or your mailbox itself, it's recommended to create a new Outlook profile and readd your account to check(Control Panel>Mail>Show profiles>Add>readd your account).

If your issue has any update, please feel free to post back.



image.png (11.6 KiB)
· 1
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Hi @omerahamed-4325 ,

Are you still researching for this issue? And have you tried to remove the credential and create a new Outlook profile for testing? If your issue has been resolved, it's recommended to click the "Accept Answer" under the helpful post.

Thanks for your understanding.

0 Votes 0 ·
imamitsingh avatar image
2 Votes"
imamitsingh answered

If you make users change passwords every so often, try looking in Control Panel > Credential Manager. You can find this on your network, where ticking the remember me option has left old entries in Credential Manager, causing Outlook to confuse itself and use the old password.

5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.