question

TorePaulsson-8581 avatar image
1 Vote"
TorePaulsson-8581 asked ajkuma-MSFT commented

Deploy Microsoft.Web/serverfarms function app InternalServerError

Since Friday October 1 we've experienced issues with deployments of our service plan.

Example
{
"status": "Failed",
"error": {
"code": "InternalServerError",
"message": "There was an unexpected InternalServerError. Please try again later. x-ms-correlation-request-id: bfbe09b0-b1bb-4578-9c2a-ac167ec06905"
}
}

azure-webappsazure-functions
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

RM-3820 avatar image
0 Votes"
RM-3820 answered ajkuma-MSFT commented

We've been experiencing the same problem.

Incremental ARM re-deployments of App Plans to the UK South region have been failing with the error above since Friday Oct 01. I can only get the deployment to succeed if I delete the existing App Plan first and then retry.
These deployments have been running fine before for at least a month.

Here is an example of the template being pushed (generated from Bicep):

         {
           "type": "Microsoft.Web/serverfarms",
           "apiVersion": "2021-01-15",
           "name": "[take(variables('appServicePlanName'), 40)]",
           "location": "[parameters('location')]",
           "tags": {
             "org": "[parameters('org')]",
             "env": "[parameters('env')]",
             "proj": "[parameters('proj')]"
           },
           "sku": {
             "name": "[parameters('appPlanSkuName')]"
           },
           "kind": "app",
           "properties": {
             "perSiteScaling": false,
             "elasticScaleEnabled": false,
             "maximumElasticWorkerCount": 1,
             "isSpot": false,
             "reserved": false,
             "targetWorkerCount": 0,
             "targetWorkerSizeId": 0
           }
         }

And the raw error:

 {
   "code": "DeploymentFailed",
   "message": "At least one resource deployment operation failed. Please list deployment operations for details. Please see https://aka.ms/DeployOperations for usage details.",
   "details": [
     {
       "code": "InternalServerError",
       "message": "There was an unexpected InternalServerError.  Please try again later.  x-ms-correlation-request-id: 65b9766b-f87f-40a8-8fa1-e7bec7e4fea9"
     }
   ]
 }


· 3
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

@RM-3820, The update rollout was completed in UK south region. Please let us know if the issue is fixed for you or still experiencing this issue.

Once again, Apologies for the inconvenience that this issue has caused.

1 Vote 1 ·

Hi akjuma,

I just ran 2 deployments this morning and they seem to be working again, thank you for following this up!

0 Votes 0 ·

RM-3820, Glad to know that the issue is resolved. Thanks for the update.


Just to highlight, the rollout/fix would happen to certain regions first, and we avoid deploying to paired Regions at the same time (for example, East US and West US).

0 Votes 0 ·
ajkuma-MSFT avatar image
0 Votes"
ajkuma-MSFT answered ajkuma-MSFT commented

@TorePaulsson-8581, / @RM-3820,

Our product engineering team has identified an issue and are actively working on rolling out a fix.

Are you leveraging consumption plan or some other App Service Plan (ASP)? Kindly try switching to another ASP and then re-try. On which region are you provisioning the App?

Once again, we regret the inconvenience that this issue has caused. I’m constantly following up internally and will post back as soon as I have more update and want to ensure that we deliver the support you expect.

· 2
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Deploying a function app with consumption plan, region is Europe North. I just noted your response, been a busy day, i will try and deploy to three test environments I've used. They should be done in a couple of minutes.

UPDATE: I've successfully deployed three environments now, issue seem to be resolved!

0 Votes 0 ·
ajkuma-MSFT avatar image ajkuma-MSFT TorePaulsson-8581 ·

@TorePaulsson-8581, I confirmed that the fix roll out was also complete in North Europe. Thanks for sharing an update. Happy to hear the issue is resolved.

Once again, Apologies for the inconvenience that this issue has caused. Please be assured that I have relayed the feedback to our team internally.



To benefit the community, find the right answers, please do mark the post which was helpful by clicking on ‘Accept Answer’ & ‘Up-Vote’.

0 Votes 0 ·