question

NicoFelten-6031 avatar image
0 Votes"
NicoFelten-6031 asked Joyzhao-MSFT edited

Report Builder wont start up.

I have installed SQL Server Express, and Reportbuilder (latest versions), but when i click on the startup menu reportbuilder, it doesnt start up.
For a bit the reportbuilder screen appears, but then closes again.

How do I get it to start?

sql-server-reporting-services
· 1
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Hi @NicoFelten-6031 ,
I am glad to hear that your issue has been resolved.
If the answer is helpful, please click "Accept Answer" and upvote it.
If you have any questions, please feel free to let me know,
Best Regards,
Joy

0 Votes 0 ·
Joyzhao-MSFT avatar image
0 Votes"
Joyzhao-MSFT answered Joyzhao-MSFT commented

Hi @NicoFelten-6031 ,
Did you receive any error messages during this time? Please try reinstalling Report Builder, and if the issue is not resolved, please attach the error message as much as possible.
Also, try using Process Monitor to capture the information. Process Monitor is an advanced monitoring tool for Windows that shows real-time file system, Registry and process/thread activity. For more information, see: FIX REPORT BUILDER CRASHING ON LAUNCH!
Best Regards,
Joy


If the answer is the right solution, please click "Accept Answer" and kindly upvote it. If you have extra questions about this answer, please click "Comment".
Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.

· 2
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

No error messages, the report builder screen just appears briefly, and then goes away and nothing more happens.

0 Votes 0 ·

Have you tried reinstalling?

0 Votes 0 ·
WaldemarOliveira-3726 avatar image
0 Votes"
WaldemarOliveira-3726 answered NicoFelten-6031 commented

Hello buddy, i don't know if you've already found the solution, but if you haven't, here it goes: Delete this file C:\Users\"change to your user name"\AppData\Local\Microsoft\Report Builder\15.0.0.0\user.config . The report builder will open again and the file will be recreated. Hope it helps, greetings.

· 1
5 |1600 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Problem is solved, reinstalling helped. Not sure if it was the same version i reinstalled.

1 Vote 1 ·