question

JPFernandes-8144 avatar image
0 Votes"
JPFernandes-8144 asked ·

Azure VM – Artifacts installation

Hi all,

I’m here because I’ve some help after spends few days to try to find a solution. I try to explain my issue. I’ve created an ARM Template in order to be used to create a VM in Dev Test Lab and install some arifacts directly. However, it seems impossible to install some artifacts, because when it tries to connect to internet (Chocolatey)

I’ve an error (alidating parameters. Configuring PowerShell session. Ensuring latest Chocolatey version is installed. ERROR: Exception calling \"DownloadString\" with \"1\" argument(s): \"The request was aborted: Could not create SSL/TLS secure channel. The artifact failed to apply.)

After configuring tls in Powershell, I’m able to install any artifact however during the installation it seems impossible to configure this part. How can I bypass this “issue”? Any idea?

Thanks a lot for your reply’s.

To finish, please find here my vm details:

Server : Windows Server 2016

DataCenter with .NET Core 2.2 Size:

Standard_D2s_V3

Best Regards

JP Fernandes

azure-virtual-machinesazure-virtual-machines-extensionazure-devtestlabsazure-lab-services-templates-virtual-machines
10 |1000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

1 Answer

jakaruna-MSFT avatar image
0 Votes"
jakaruna-MSFT answered ·

Hi,
There is a github issue raised in the artifacts repo. Link is here

That issue is fixed just 16 hours ago

Can you redeploy that virtual machine now?

So that it pulls the new artifact code and the installation should go well.

Try this out and let me know.




·
10 |1000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.