question

BangaSietse-2174 avatar image
1 Vote"
BangaSietse-2174 asked ·

Windows 2019 - Fonts dissapearing after adding server as domain controller to domain

This evening we installed our first Windows 2019 domain controller in an existing Windows 2008R2 Forest/Domain. This to replace the current Windows2008R2 domain controllers.

Installation of the prerequisites showed no issues. After adding the server to the domain the text/fonts are dissapearing on the server. The text in Server Manager is visible. But no in Powershell, Windows Explorer, DNS, ADUC. Strange thing is that we thought this was an issue with the server.
We reinstalled a new server from scratch. Installed all updates (until September 2020). All text was visible on the first reboot. But after every reboot more text is dissapearing. It is very hard to perform common tasks on this server. I don't see any errors remotely in the eventviewer.

Does anyone have had this kind of issues ?

windows-server-2019
· 3
10 |1000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Hi,

When did this issue occurred exactly (install updates /join domain/ promote to DC) ?

Check is there any group polices linked with member servers or domain controllers?

Regards
Karlie

0 Votes 0 ·

Hello @ BangaSietse-2174,

We have not heard from you for several days, any update?

You can enable email notifications for a variety of different events in Microsoft Q&A:
https://docs.microsoft.com/en-us/answers/articles/67444/email-notifications.html

Best Regards
Karlie

0 Votes 0 ·

Having this exact same issue on a 2019 server (non-VM). joined an old domain that has roaming profiles from 2003 days and boom - no text. tried a different login, same issue, demoted the server via PowerShell - still dead. rebuilt the server from scratch, worked great until promotion - bam, no text.

0 Votes 0 ·
DSPatrick avatar image
0 Votes"
DSPatrick answered ·

Strange, do you have a screen shot? What's the source of installation media? Have you confirmed the hardware has support for Server 2019?

--please don't forget to Accept as answer if the reply is helpful--





·
10 |1000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

BangaSietse-2174 avatar image
1 Vote"
BangaSietse-2174 answered ·

24836-swkpns1041.png



This is how it looks when opening File Explorer. The labels and text are missing.


swkpns1041.png (28.8 KiB)
·
10 |1000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

BangaSietse-2174 avatar image
0 Votes"
BangaSietse-2174 answered ·

Additional. This is a virtual server running on Hyper-V Windows 2019 (Dell PowerEdge R740). We are using the installation ISO provided by Microsoft.
All other virtual servers are running fine on the same Hyper-V server. They have different applications installed: Oracle, Citrix for instance.
Only this server shows these symptoms after a DCpromo.

·
10 |1000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

DSPatrick avatar image
1 Vote"
DSPatrick answered ·

Might try logging on as a new user in case of profile corruption. What's the source of installation media? Have you confirmed the hardware has support for Server 2019?

--please don't forget to Accept as answer if the reply is helpful--





· 2 ·
10 |1000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Having this exact same issue on a 2019 server (non-VM). joined an old domain that has roaming profiles from 2003 days and boom - no text. tried a different login, same issue, demoted the server via powershell - still dead. rebuilt the server from scratch, worked great until promotion - bam, no text.

0 Votes 0 ·
DocU-0592 avatar image DocU-0592 DocU-0592 ·

thanks, DS. agree its p[probably some kind of corruption, but it started happening to our desktops after 2019 domain join.

0 Votes 0 ·
ThorstenAbbenzeller-5385 avatar image
0 Votes"
ThorstenAbbenzeller-5385 answered ·

Hello, we have exact same issue with 2019 on 2008 AD Structure. After promoting 5 minutes the Fonts where lost...

· 1 ·
10 |1000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

We reinstall complete VM - and on 2nd try the exact same issue. Is there a way to enable this again ? - 36141-2020-10-29-151719.jpg


0 Votes 0 ·
DocU-0592 avatar image
0 Votes"
DocU-0592 answered ·

Having this exact same issue on a 2019 server (non-VM). joined an old domain that has roaming profiles from 2003 days and boom - no text. tried a different login, same issue, demoted the server via PowerShell - still dead. rebuilt the server from scratch, worked great until promotion - bam, no text.

·
10 |1000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

CARLOSBISSIO-7630 avatar image
0 Votes"
CARLOSBISSIO-7630 answered ·

Hi... someone resolved this... any idea to workaround!

Thanks in advance.

· 7 ·
10 |1000 characters needed characters left characters exceeded

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 3.0 MiB each and 30.0 MiB total.

Wasn't resolved. spent 5 DAYS back and forth with MS on it, finally gave up and had to rebuild an entire domain from scratch.

0 Votes 0 ·
DocU-0592 avatar image DocU-0592 DocU-0592 ·

and... still had to pay MS.

0 Votes 0 ·

Hi man!!... I'am near... the matter is around here... Hope I can tell you more tomorrow.

94142-image.png


1 Vote 1 ·
image.png (143.5 KiB)

Hi... I did a test. I created a new VM with 2019 server standard. Joined to domain, and then moved to de DOMAIN CONTROLLERS OU and then... CRASH!!! The same sympton if I join the server as DC. So there is sth in the group policy at the OU that CRASH 2019 WINDOWS SERVER.

Then I tried to unjoin from the Domain, and also still CRASHED.

Any suggest or someone with new idea? BEFORE REINSTALLING ENTIRE DOMAIN?

0 Votes 0 ·
cheong00 avatar image cheong00 CARLOSGERMANBISSIO-9884 ·

Not expert in DC related thing, but AFAIK you shouldn't need to manually move the server to "Domain Controllers" OU after promoting it to a DC. Or it's something that I have mistaken?

If it don't move there automatically when you promote it, something is already wrong at that time.

0 Votes 0 ·
Show more comments

Hi... I did a test. I created a new VM with 2019 server standard. Joined to domain, and then moved to de DOMAIN CONTROLLERS OU and then... CRASH!!! The same sympton if I join the server as DC. So there is sth in the group policy at the OU that CRASH 2019 WINDOWS SERVER.

Then I tried to unjoin from the Domain, and also still CRASHED.

Any suggest or someone with new idea? BEFORE REINSTALLING ENTIRE DOMAIN?

0 Votes 0 ·