Applikationsmallar för SharePoint Services 3.0

Denna vecka så kör vi en Innovation Day för våra ISV-partners som handlar om SharePoint 2007 (därav en del postningar om just SharePoint för stunden).

Det många inte vet är att SharePoint Services 3.0 (WSS3.0), som Server-produkten även baseras på, är fri att ladda ner och köra för alla som har en Windows Server 2003.

Med det paketet får man en grundportal som hanterar det mesta som en vanlig webbapplikation behöver, dvs användare, rollhantering, dokumenthantering, web parts, workflow osv. Och allt är baserat på ASP.NET 2.0 och därmed tillgängligt på ett enkelt sätt för alla vanliga webbutvecklare för att kunna skräddarsys.

För att ytterligare hjälpa till med att få en bra grund att stå på så har vi släppt en massa applikationsmallar som är vanliga typer av portaler som löser ett i det flesta fall vanligt affärsproblem. Exempel på dessa mallar är:

  • Hantering av klassrum
  • Buggdatabas
  • Help desk
  • Kostnadsutlägg

Som du ser så är det vitt sprida typer och det finns ca 40 till som du kan kolla in. Dessa mallar är alltså applikationer baserade på WSS3.0 som är fri att använda och dessa mallar är precis lika fria att använda.

Så, varför bygga allt från början nästa gång du får frågan om att skapa en webbplats? Ta någon av dessa och skräddarsy istället, ramverksbaserad utveckling är rätt väg att gå...

New Application Templates for Windows SharePoint Services 3.0