Atlas version 1.0

För några timmar sedan släpptes nyheten som jag vet att många av er väntat på en längre tid.

Vi kommer att släppa Atlas-ramverket i version 1.0 innan nästa version av Visual Studio och den kommer att vara fullt supporterad, precis som alla andra produkter från oss.

Tidpunkten blir någon gång innan årsskiftet om allt går som planerat och dessförinnan så ska vi ut med några versioner till som ni får tycka till om.

Ser man till innehållet i denna första version så kommer den inte att innehålla all funktionalitet som ni idag hittar i senaste CTP:en från juli. Detta av två anledningar, dels så är det en fråga om tid där vi verkligen vill få till de delar vi kommer att supportera fullt ut och dels så är det så att vissa delar inte har fått sin slutgiltiga design varför de uteblir för att slippa migreringsproblem framöver för de som väljer att enbart använda "core"-biblioteket.

Den funktionalitet som inte kommer att ingå i version ett kommer att finnas som ett separat bibliotek att ladda ner vid sidan om.

Med tiden så kommer mer och mer av denna funktionalitet samt nytillskott att adderas till basbiblioteket.

I och med detta så byter vi också namn på Atlas där klientkoden kommer att kallas "Microsoft AJAX Library" och serverkoden "ASP.NET 2.0 AJAX Extensions".

Atlas Control Toolkit kommer också att byta namn och det kommer hädanefter att kallas "ASP.NET AJAX Control Toolkit".