IE9 beta – Svenska partners

Ikväll så lanserade vi IE9 beta under ett evenemang i San Francisco där flertalet olika partners visade upp vad de gjort med den nya Windows 7-integrationen alternativt nyttjat HTML5-stödet eller CSS3-stödet ihop med hårdvaruaccelererad Javascript-motor.

Ta gärna en koll på http://beautyoftheweb.com där du också kan ladda ner beta:n.

Gällande svenska partners så är det flera som nyttjat möjligheten att “pinna” ner en site i sin taskbar och därmed få den att mer likna en applikation än bara ett bokmärke i en webbläsare. Med en högupplöst favicon och några meta-taggar så får användaren en snabbare access till sina favoriwebbplatser. Webbplatser du kan testa är bilddagboken.se, idg.se, hitta.se och eniro.se.

Förutom att det är möjligt att skapa sin egen jumplist så kan man också lägga till knappar/ikoner som kan styra innehållet i en webbsida via Javascript. Det är också möjligt att lägga en notifieringsikon ovanpå sin Favicon för att indikera något.

Tillsammans med MIX Megapol har jag kombinerat båda dessa till att göra det möjligt att starta/stoppa sitt webbradio-lyssnande via Preview-läget. Kolla de gröna ikonerna på bilden nedan.

image

En annan snygg effekt är att när man kör en “pinnad” webbplats är att navigeringsknapparna får samma färg som den med störst genomslag i Favicon:en. För Mix Megapol innebär det röd färg…

Untitled-6

Finest.se så använder man Jumplist-integrationen men hjälper också bloggarna att se när man fått en kommentar till en bloggpost genom att använda notifieringsikoner som overlay på faviconen.

Vill du veta mer hur du kan implementera samma sak, kolla här:

http://ie.microsoft.com/testdrive/Browser/SitePinning/Default.html