"Please wait..."-Control

Har det hänt dig att du har en sida som när den postas tillbaks till servern tar lite tid på sig innan den levererar ett svar till användaren. Har det kanske hänt att användarna till och med börjar fundera på om de verkligen tryckte på knappen eller ej?

Någon klok själ sade till mig att får användaren vänta på svar mer än två sekunder så är det mitt problem som utvecklare att se till så att användaren får någon form av återkoppling som gör att de känner att de i alla lägen gjort en korrekt handling.

Detta innebär att vi inte kan klandra användaren för att vara "klåfingrig" om hon trycker på knappen flera gånger då svarstiden passerat två sekunder.

Personligen tycker jag att det ligger något i det och då dyker ju frågan upp hur man kan lösa detta med återkoppling, speciellt i webbapplikationer.

Det finns många sätt att lösa det på, och jag kommer i några postningar framöver ta upp olika alternativ. Ett enkelt är att ladda ner kod som någon annan skrivit... :-)

Daniel Fischer har en bra artikel som också innehåller källkod till en webbkontroll som kan bakas in i ditt befintliga webbprojekt. Helt klart värt att kolla in...

Please Wait - Building a WaitScreen control for ASP.NET