Små verktyg till VS 2005 - CSS Properties

För att visa att vi på Microsoft numera försöker anpassa oss i snabbare takt kring vad ni kräver av oss så har teamet bakom ASP.NET gjort ett första försök för att visa på snabbfothet. Istället för att ni ska behöva vänta på nästa release av Visual Studio så kan man redan nu ladda ner delar av de nya verktyg som kan komma att bli en del av den slutliga versionen av Nästa Visual Studio.

Till att börja med så har ett verktyg som heter "CSS Properties" kommit som jag tycker är kanonbra. Verktyget gör det möjligt att editera stilmallar som inte bara är "inline" vilket redan finns i VS 2005 utan också inlänkade stilmallar i separata filer.

För att använda verktyget så går man in i menyn och väljer "View/CSS Properties Window" och får då upp ett fönster som baserat på vad som är markerat i en fil i "design-läge" visar de stilmallar som används. Både inline och inlänkat, sedan kan man välja att editera dessa i fönstret och då uppdateras definitionen av stilmallen direkt.

Största styrkan är naturligtvis att kunna editera externa inlänkade stilmallsfiler i gränssnittet och direkt se hur dessa påverkar webbplatsens utseende vilket tidigare inte var möjligt.

CSS Properties Window