CRM Developer Toolkit

dum

Større prosjekt på gang med utvikling i C# med Visual Studio 2008 mot CRM 4.0? For å lage plugins eller egne workflow aktiviteter? Da bør du ta en titt på det splitter nye verktøyet “Microsoft Dynamics CRM Developer Toolkit”. Det inneholder to hovedkomponenter:

  • CRM Solution framework: Et rammeverk i form av C# prosjekter for å løse typiske oppgaver i et større CRM prosjekt.  MSBuild scripts for automatisering av byggeprosessen (developer builds, daily buildes etc, med Visual Studio Team Explorer). Deployment av kode til flere miljøer samtidig (uvikling, test, produksjon etc), og mye mer.
  • CRM Explorer: Et sett med VS tillegg for: Grafisk navigering i CRM Metadata. Direkte tilgang til å redigere business units, roller og entiteter direkte i VS. Opprett wrappers rundt entiteter (for å eksponere dem direkte som klasser med properties). Generer plug-in kode stubs m.m.

Dette er, som du skjønner, en omfattende verktøykasse som kan strømlinjeforme utviklingen i større prosjekter, men som samtidig stiller noen nye krav til prosesser og disiplin fordi det jo bl.a. genererer kode.

Ta også en titt på Jim Wang’s blog og Dynamics CRM Online Team Blog.

_Jorulf Beitland_

 Abonner på nyheter via RSS| Abonner på nyheter via E-post