Dynamics CRM Lisens-surr

Her kommer et lite hjertesukk om bruk av 90-dagers Trial lisenser i forbindelse med implementeringsprosjekter på Microsoft Dynamics CRM….

Vi hører til stadighet om situasjoner hvor kunder og partnere er i full gang med CRM prosjekter, men kjører på 90-dagers Trial lisenser. Med mindre man faktisk ønsker å teste ut løsningen, så er dette ikke noen god ide. De 90 dagene går jo alltid fortere enn man tror, og man risikerer at midt i et prosjekt så er ikke lenger CRM Serveren tilgjengelig.

Når man har bestemt seg for  å sette igang implementering og tilpasning av Dynamics CRM, så anbefaler vi sterkt å bruke riktige, offisielle, “ordentlige” lisensnøkler. Ja, dette er ikke alltid mulig pga avtaler, logistikk og sikkert tungvinte rutiner hos Microsoft. I så fall anbefaler vi å bruke MSDN lisenser. Alle partnere skal/bør ha tilgang til MSDN og det har også veldig mange kunder. MSDN lar deg generere egne nøkler som IKKE går ut på dato. Disse er nettopp beregnet på utvikling og er perfekt for formålet.

For en oversikt over hvilke lisenstyper (nøkler) som kan oppgraderes, sjekk denne bloggen.

Hvis det allerede er for sent og Trial lisenser snart utløper eller allerede er utløpt, så må du kjøre en full re-installering med ny nøkkel. Oppskriften på dette finner du her.

_Jorulf_

 Abonner på nyheter via RSS| Abonner på nyheter via E-post