Microsoft Dynamics CRM 2011 & Outlook snarveier

Mitt navn er Pål-André Kjøniksen, jeg er fagansvarlig/seniorkonsulent hos Skill AS og er en del av CRM teamet vi selv liker å kalle “magikerne”! – Rett og slett fordi vi syntes det er magisk hva man, med enkle grep, kan oppnå i Microsoft Dynamics CRM/XRM. Jeg er glad for å ha blitt spurt om å være gjesteskribent her på Microsoft Norges CRM blogg og håper at jeg med mine innlegg kan bidra til at flere får magiske opplevelser med CRM. Kommenter gjerne innleggene slik at vi sammen kan utveksle ideer og erfaringer!

En av de store fordelene med Microsoft Dynamics CRM er den tette integrasjonen med Microsoft Outlook. – Dette samspillet har blitt enda bedre i CRM 2011. Jeg kunne skrevet mange artikler om forbedringer og muligheter som nå ligger i CRM for Outlook, men vil nå først dele et tips, som etter min mening er et «must» for alle aktive CRM brukere.

Mange klager over at menyhierarkiet i Microsoft CRM kan være tungt å navigere i, - det er mange valg på flere nivåer:

image

 

I CRM 4 kunne man høyreklikke på CRM katalogene og legge de til i Outlook favoritter, dette er ikke mulig i CRM 2011, men man har en metode som etter min mening fungerer svært mye bedre: Outlook Shortcuts/snarveier!

 

Slik bygger du din egen meny med CRM og Outlook elementer:

1. Legg Snarveier som øverste menypunkt

image

2. Høyreklikk på snarveiområdet for å lage to snarveigrupper: Outlook og CRM

image

3. Legg til Outlook elementer og CRM elementer som du ofte bruker: Høyreklikk på gruppen du vil legge elementer til og velg «Ny snarvei», finn dine ofte brukte elementer og legg de til. Når dette er gjort har du en brukervennlig meny med de menypunktene som du bruker daglig.

image