Portal-akselleratorer for Dynamics CRM

Jeg tenkte at det kanskje var lurt å forsøke å oppklare litt forvirring rundt de nye xRM portalene som nå er lagt ut som Dynamics CRM Accelerators på http://crmaccelerators.codeplex.com.

For det første: De gamle akselleratorene e-service, PRM R1 og Event Management akselleratorene bør du IKKE bruke lenger. De er erstatttet av de nye aksellerator-versjonene.

For det andre: PRM R2 (Partner Relationship Management) og Customer Portal Accelerator er delvis overlappende. Begge disse to inneholder eService, Case Management og (ser det ut til) Event Management. Tanken er sannsynligvis at man skal velge én av disse for installasjon i en CRM organisasjon. Nå er det ikke noe i veien for å sette opp begge portalene som hver sin IIS web site, men da må du nok holde tunga rett i munnen når det gjelder installasjonen av den customizing som følger med akselleratorene. Jeg har ikke funnet noe dokumentasjon (enda?) om installasjon av begge to i sameksistens. Det ser ut til at de siste akselleratorene i større grad enn tidligere posisjoneres som rammeverk med eksempel-portaler enn ferdige byggeklosser. Det er derfor viktig at dere som er partnere tar høyde for dette når dere benytter akselleratorene som del av en leveranse eller et tilbud til en kunde. Det må påregnes en god del jobb for tilpasninger uansett.

En ting til: Hvis du vil installere en av de nye portal-akselleratorene i et Virtual PC-miljø eller på en Hyper-V VM, så er det en del tips & tricks som du må igjennom for at det skal virke – ihvertfall hvis du ikke har Internet-tilgang i det virtuelle miljøet. Portalene leveres jo som standard med LIVE ID for autentisering, så for å kunne kjøre dem uten nettverk, må du rekonfigurere til å bruke Active Directory autentisering eller Internet Facing Deployment. Dette er ganske bra beskrevet i denne bloggen

Hvis du ønsker å beholde LIVE ID autentisering i et virtuelt demo-miljø som har Internett-tilgang, så er jo dette fullt mulig. Du må da følge dokumentasjonen til punkt å prikke. Hmmm - det vil si: Ikke alt er like godt beskrevet i dokumentasjonen (og den har også et par direkte trykkfeil), så du bør absolutt ta en kikk igjennom den diskusjonen som har foregått om den nye kundeportalen. Der finner du svaret på typiske problemer som lett oppstår under installasjon og konfigurasjon. Diskusjonen finner du her.

Vit også at det nå er lagt ut oppdaterte videoer som viser installasjonen av Partner Relationship Management akselleratoren.

_Jorulf_

 Abonner på nyheter via RSS| Abonner på nyheter via E-post