Årets CIO Forum med CRM på agendaen gikk av stabelen 26. april 2012

 

CIO Forum arrangeres av Computerworld og i forrige uke var det CRM det handlet om. Interessen var i år formidabel og vi måtte si stopp ved 249 deltakere, da var det “stinn brakke” på Oslo Kongressenter.

Agendaen for dette halvdagseminaret var variert med flere ulike kundepresentasjoner. Felles var fokuset på hvordan virksomheter kan fatte bedre beslutninger og bli mer lønnsomme gjennom målrettet bruk av CRM systemer.

WP_000108 (2)

Mange CRM entusiaster samlet på et sted – Et flott syn!

Her er en oversikt over de ulike foredragene med link til presentasjoner.

Kundestrategi - en forutsetning for å lykkes med investeringer i CRM
I dette foredraget vil professor Fred Selnes ved Handelshøyskolen BI påpeke betydningen av en effektiv kundestrategi som forutsetning for å lykkes med investeringer i CRM. Videre vil han utdype prinsipper for utvikling og implementering av en effektiv kundestrategi.
Last ned presentasjon

Opplev mulighetene – CRM i praksis på 15 minutter
Foredragsholdere: David Orlander, produktspesialist CRM i Microsoft og Thomas Mittelbach, produktsjef CRM, Microsoft

Nå kan alle virksomheter uansett størrelse bli mer produktive og samhandle mer effektivt i hverdagen. Få tilgang til din CRM direkte fra Outlook, alle dokumenter har du tilgjengelig overalt og du kan enkelt kommunisere med kunder og kontakter via PC, mobil eller nettbrett. Microsoft Dynamics CRM Online og Office 365 gir virksomheter et konkurransefortrinn ingen andre i markedet kan matche.

Se episode 1

Se episode 2

Se episode 3

Økt lojalitet med CRM
Norges Røde Kors håndterer sine medlemmer og andre relasjoner ved hjelp av Dynamics CRM, Dynamics AX og SharePoint frivillighetsportal. Microsoft Dynamics CRM 2011 er sentral i løsningen, i tillegg til integrert funksjonalitet for rapportering, økonomistyring, (fakturering av medlemmer), samt SharePoint som frivillighetsportal. Røde Kors fokuserer på at løsningen støtter de krav som stilles til en effektiv og markedsrettet organisasjon, med økt fokus på markedsarbeid, pengeinnsamling og samhandling.
Med sin fullintegrasjon i Microsoft Outlook, vil brukeren oppleve at CRM systemet får et grensesnitt de kjenner seg igjen i.

Foredragsholdere: Kåre-Rune Mossing og Esben Kolberg fra Norges Røde Kors.
Last ned presentasjon

Lindorff implementerer Microsoft Dynamics CRM i 11 land
Selskapet benytter CRM til å understøtte sine avanserte salgsprosesser basert på Solution Selling (SPI) og har tilpasset løsningen til oversiktlige rapporter for både medarbeiderne og ledelsen. Rapportene benyttes på tvers av landene for å se hvilken ordreinngang selskapet står ovenfor og benyttes til å ta strategiske beslutninger.
Foredragsholdere: Jens Egil Evensen fra Logica og Stig Willstrøm Nilssen fra Lindorff.
Foredraget vil ikke bli tilgjengeliggjort for nedlasting.

Økt salg og bedre kundedialog i NSB
Hør hvordan NSB bruker Microsoft Dynamics CRM som navet i sin dialogmarkedsføring, til salgsoppfølging, prospecting og som kundemaster.
NSB har mange kilder til kundedata, noe som tidligere gjorde det vanskelig å kommunisere direkte med kundene med relevant informasjon. Man ønsket derfor å samle disse i et felles kundebilde, og Microsoft Dynamics CRM levert av EVRY ble svaret. I 2007 ble systemet implementert for privatkunder, i 2008 ble det kundemaster og CRM-system for bedriftskunder, og i 2009 ble et rent dialogsystem integrert for multikanal kommunikasjon. Hva er erfaringene så langt og hvordan er fremtidige muligheter, utvikling og bruk av CRM i NSB?
Foredragsholder: Espen Sirgård Welding, CRM-ansvarlig, Kommersiell enhet NSB
Last ned presentasjon

CRM-løsning skal gjøre Terra til en bedre bank
Terra er i pilotfasen med LØFT-prosjektet, et strategisk prosjekt som samordner ulike IT-løsninger og sørger for én samlet kundefront. Det innebærer at bankansatte får alle kundeopplysninger samlet i ett totalkundebilde, at datainnsamling og risikohåndtering automatiseres og at data enklere kan brukes for analyse og segmentering. LØFT vil gi en enklere og mer effektiv arbeidsdag for de bankansatte, og bedre service for kundene. I tillegg vil styringsinformasjon for ledelsen bli lettere tilgjengelig gjennom et mer moderne og fleksibelt datavarehus. I foredraget forteller Terra om bakgrunnen og målet for LØFT-programmet, om strategisk bruk av CRM og om hvordan Avanade som hovedsamarbeidspartner har bistått med å realisere visjonen ved hjelp av løsningene Microsoft Dynamics CRM og SQL Server samt metodikken Fit/Gap for å minimere behovene for skreddersøm.
Foredragsholder: Anne Grobstok, CIO/Viseadministrerende Direktør, Terra Alliansen

Last ned presentasjon

Felleskjøpet hjelper bøndene å spare penger!
De sparer miljøet og øker salget med fargekodet i CRM.
Foredragsholder: Kjell Magne Størseth, Markedsanalytiker Felleskjøpet Agri
Last ned presentasjon

For mer informasjon se IDG sine sider: http://admin.idg.no/CRM2012/ 

Det er en stadig økende interesse for CRM i markedet, jeg gleder meg allerede til neste års CIO Forum.

 

Thomas