Så ökar du hastigheten på dina VPC imager

image Nere på Convergence i Köpenhamn för några veckor sedan så höll Rueben Krippner ett par väldigt bra demos på de nya Acceleratorerna som vi släpper till Dynamics CRM.

Bortsett från att demon var bra så reagerade jag på att de hade fantastiskt bra hastighet på sina VPC demos, detta berodde till dels på att medans den ena personen pratade så såg den andra personen till att cacha demomiljön så att den var klar till demon.

Detta är en teknik som vi själva brukar köra men vi lyckas ändå aldrig komma upp i samma hastigheter som de gjorde så jag pratade med dem efteråt för att få reda på vad de gjort som fick så bra hastighet.

Det visade sig att de använde sig av en kombination av Differencing disks och snabba minnespinnar. Problemet med minnespinnar är att trots att de är snabba att läsa ifrån så är de långsamma att skriva till vilket gör det till en dålig lösning att köra demos på.

Genom att använda sig av differencing disks så kan du lägga din base image (som man bara läser ifrån) på minnespinnen och differencing diskarna på hårddisken. Detta gör att du får väldigt bra hastighet på VPC:en och att du slipper ha med dig en extern hårddisk.

Om du inte har jobbat med differencing diskar innan så finner du en bra beskrivning på hur det går till här

- David Orlander

 Abonnera på nyheter via RSS| Abonnera på nyheter via Email