Sätta upp email routern för Dynamics CRM Online och Office 365

imageAnvänder du vår demobuilder tool som vi skrivit om i tidigare inlägg eller är du kund som är intresserad av att använda Dynamics CRM Online tillsammans med Office 365 så är det viktigt att systemet hanterar in och utgående mail.

Det kan du antingen göra genom att Outlook klienten hos brukaren hanterar in och utgående mail eller så kan du installera Dynamics CRM email routern.

Fördelen med att använda sig av Outlook klienten är att du inte behöver installera någon extra programvara utan det konfigureras upp i Outlook klienten. Nackdelen är att om användaren som mottar mailet inte är online på några dagar så ligger mailet och väntar i användarens inbox tills dess att han eller hon går online igen innan den promoterar det till ett CRM email som alla CRM användare kan se.

Fördelen med email routern är att den är oberoende av användarna och när de är online, den tar tag i mailet så fort det kommer in på email servern och promoterar det till ett CRM email. De flesta organisationer av lite storlek använder normalt sig av email routern.

Powerobjects har skrivit en bra blogpost på hur du konfigurerar email routern till att fungerar med Office 365 och dess exchange server.

 

- David Orlander