Community events: bruger og installations guide.

Formål:

Med EventService webservicen kan du få et indblik i hvad der sker i de forskellige communities rundt i Danmark. Det kan f.eks være en brugerguppe der holder et møde i Århus, eller en MVP der invitere til geek dinner i København. Så længe det er en event, som du mener bør deles med resten af communitiet, kan du bruge denne service til formålet - og det er meget nemt at komme igang.

1. EventService

En SOAP webservice som kan findes på følgende url adresse:

http://eventservice.activedeveloper.dk/eventservice/service.asmx

Webservicen indeholder nogle forskellige metoder, hvor nogle af dem kræver at du er logget ind (kommer vi til om lidt) for at kunne benytte dem, men også dette er nemt at komme igang med.

2. EventService "kiosken"

En administration som muliggør det at administrere dine events, opdatere dem og slette dem igen hvis det er nødvendigt.

Du skal være logget ind for at kunne administrere dine events, så før du kan komme igang, skal du oprette dig som bruger her: http://eventservice.activedeveloper.dk/eventserviceweb/CreateProfile.aspx

Når du har oprettet dig får du 2 nøgler:

1 - et token
2 - en secret key

(Husk at skrive disse ned, vi mailer dem ikke til dig)

Når du har disse 2 nøgler er du kørende, og kan nu oprette dine egne events. Det kan du gøre ved at logge ind her: http://eventservice.activedeveloper.dk/eventserviceweb/

Når du har oprettet et eller flere events bliver disse gemt igennem webservicen og i en fælles Event database. Du kan nu begynde at udnytte selve webservicen til at få fat de events der ligger i databasen.

BlogEngine.NET extension

Jeg har lavet en lille extension til den berømte BlogEngine.NET hvor du meget nemt kan få vist random community events på din blog. Det er så nemt at installere at det næsten er pinligt.

I den zip fil du kan downloade her: , ligger der 1 mappe ved navn EventService som skal kopiers (hele mappen) til App_Code på din BlogEngine.NET blog.

Efter du har kopieret EventService til App_Code, skal du kopiere EventServiceSyndication.cs fra zil filen til Controls mappen under App_Code på din BlogEngine installation.

Til sidst skal du tilføje noget kode til det Theme du nu engang bruger til din BlogEngine.NET installation. Frygt ikke, det er smertefrit.

Jeg har implementeret denne stump kode i Standard temaet (/themes/standard/sidepanel.ascx):

<div class="box">
 <h1>
  Community events</h1>
 <div style="text-align: center">
  <blog:EventServiceSyndication ID="events" runat="Server" />
  <br />
 </div>
</div>

Når du har gemt dit tema, kan du åbne en browser og se din blog med random events i side panelet. Smukt ik' :0)

Vær sikker på du har gennemført samtlige af de ovenstående steps, og husk, inden du skriver en fanmail til mig, at extensionen og webservicen er i beta og der stadig udvikles på den.

RSS feed:

Du kan se samtlige events i et samlet rss feed som kan findes her.

PS.  

Du kan følge med i udviklingen af projektet på min blog http://blogs.msdn.com/danielmf