IE8 introduktion

Det er slet ikke unormalt for brugere af internettet, at tænke på en browser som et værktøj hvor man blot tjekker sin e-mail, læser nyhederne og logger på facebook. Jeg tror personligt ikke der er nogen tvivl om at størstedelen af brugerne slet ikke tænker over hvilken browser de benytter sig af.

Dog er internettet også blevet af sådan en størresle idag, at mange mennesker bruger internettet som en platform og ikke længere som et sted hvor kun læser nyheder og tjekker sin e-mail. Idag er internettet en accepteret platform, og rigtig mange mennesker bruger rigtig meget tid sammen på denne platform.

Hvor mange af jer bruger ikke "line-of-business" applikationer til dagligt ? Og hvor mange af disse vises igennem en browser ? I vores branche bruger vi stort set alle browser baserede LOB applikationer, og udover det bruger vi den til "alt det andet" såsom søgninger, udvide og vedligeholde vores sociale netværk etc.

Fordi vi bruger vores browser til alle de her forskellige ting, er der også nødt til, at være en form for sikkerhed, stabilitet og funktionalitet i browseren. Med andre ord kan man sige, at browseren er ved at udvikle sig til at blive det næste operativ system, fordi det er i virkligheden i browseren brugerne ofte befinder sig.

Vi fik Web 2.0

Det er jo ikke engang 10 år siden at mainstrem internet brugerne, ikke anede hvordan man skulle købe købe bøger på saxo.com eller søge efter gamle klassekammerater via facebook. Ovenstående sites fandtes ganske simpelt ikke for et årti siden fordi internettet nok mest var tilegnet nørder og biblioteker. Intranet sites blev eksempelvis brugt til at poste firma politik og nyheder istedet for at skabe dynamik og fælleskab mellem mennesker og afdelinger. Som tiden er gået er internettet også gået i en meget mere moden og lækker retning. Der er en vis coolness over internettet idag, fordi det er blevet acceptabelt, nemt og meget hurtigere.

Idag læser er alle med en blog blevet deres egen lille journalist, og man behøver slet ikke åbne en browser for at læse sine nyheder mere. Jeg kan se hvad mine venner lavede i weekenden, kommentere på det og kun gøre det når jeg har lyst. Brugerne er nu blevet en del af et kreativt, åbent og promoverende internet.

Hvad kan du bruge IE 8 til ?

IE 8 har en masse indbyggede funktionaliet. Den indbyggede sikkerhed samt dens stabilitet hurtighed gør det til en af markedes allerbedste muligheder. Der er sket en del forbedringer i IE 8 i forhold til browserens forgængere. IE 8 har fået standard compliance, bedre AJaX understøttelse også kan du lave en "customized" installation.

I den her række af blog posts vil jeg forsøge at give et indblik i hvordan man kan drage fordel af nogle af disse nye muligheder.

God fornøjelse.