Keynote med Windows 7, Live Mesh og Visual Studio 2010. Open spaces, Naveen fra EF og Hollywood Studios.

Keynoten på dag 2 ad PDC var delt op i 2 sessioner. Den første keynote handlede om Windows 7, VS2010 og Live Mesh. Den anden var en times kode session med Don Box og Chris Anderson omkring vores nye cloud platform Windows Azure.

Jeg kan ligeså godt komme igang med at evangelisere Windows 7, for det bliver både en seriøs, sjov og positiv opgave.

Jeg er overbevist om, at Windows 7 kommer til at rykke for brugerne, det skyldes hovedesageligt de forbedringer der er sket i interfacet, performancen, boot tid, memory footprint, touch funktioner og en del andre ting.

Jeg var mest "stoked" over de nye og fede bruger oplevelser Windows 7 kunne byde på. Når jeg skriver Windows 7 mener jeg den pre-beta der blevet taget udgangspunkt i på keynoten, og det skal også tilføjes at pre-betaen ikke var feature-complete. Selve betaen kommer i starten af 2009 (April vil jeg tro). Jeg deler de smukke features med jer når jeg kommer hjem og får startet op i min egen udgave af det fremtidige styresystem.

Anden del af keynoten var forbeholdt Scott Gu', og han præsenterede bla. VS2010 (bygger på WPF). Han viste f.eks hvordan vi får mulighed for at extende vores yndlingsværktøj i sammenspil med WPF og et .NET sprog. Han udviklede selv en extension til værktøjet mens han stod på scenen, og jeg synes det virkede som en ret cool feature at tage i brug. Han viste også noget omkring nye hvordan man kan implementere en ribbon (WPF) i sin applikation og fortalte os hvilke nye WPF kontroller der bliver tilgængelige i både WPF og Silverlight.

Tredje del af keynoten blev afholdt af forskellige parter. Der var både et par Microsoft partnere på scenen og interne team members. Tredje del handlede om det nye Live Mesh.

Prøv og mæs meget om Live mesh.

Anden keynote blev som sagt afholdt af både Don Box og Chris Anderson. De snakkede om vores nye cloud platform Azure, og viste bla. hvordan man med de forskellige service lag kan udvikle og hoste en service i skyen. Det var en super fed session fordi den var kode-baseret (ikke en slide), og Don fyre den jo altid af på scenen :0)

Både Don og Chris var inde omkring det nye sprog "m" som er en del af "Oslo". "Oslo" og "m" kan bla. bruges til at lave sine egne DSL's med, og det kan have gavn hvis man f.eks vil automatisere dele af sin udviklingsprocess. "m" skal ses som en abstraktion ovenpå noget andet i vores udviklingsstak. Jeg ved ikke det store om det endnu, men det lyder rigtig interessant. Jeg hader når jeg ikke forstår konceptet i en teknologi!

Efter de 2 keynotes var jeg blæst lidt tilbage pga. alle de informationer. Så jeg besluttede mig for at ligge visit ind hos nogle kollegaer fra staterne.

Josh Holmes står for Open Space området på PDC og han lod til at hygge sig gevaldigt. Han introducerede mig til lidt forskellige mennesker, heriblandt et par "user group leads" og manden bag developer.com. Der var ellers godt gang i open spaces og jeg blev hængede indtil jeg besluttede mig for at snakke med Naveen som er tester på Entity Frameworket. Jeg snakkede med Naveen omkring forskellene mellem Entity Frameworket og Linq 2 SQL modellen. Det var en god snak og han viste mig lidt om hvad man kan med EF i forhold til L2S.

Dagen sluttede med at vi var omkring Hollywood Studio's hvor vi fik os engang BBQ, prøvede et par forlystelser og blev skræmt fra vid og sans af udklædte freaks. Sikke rart det var at komme hjem på hotellet og se lidt fjerner.