MIX Essentials essentials

Jeg havde fornøjelsen af, at være til MIX Essentials i Cinemaxx i København igår. Selve arrangementet gik godt fra start og August de los Reyes fik afholdt en glimrende keynote. Desværre blev talerne mødt af en række uheldige begivenheder, f.eks da Dr. Neil skulle præsentere Windows Live, var der pludselig intet internet - det gør det hele lidt svært når tingene ikke spiller. Erik Westermann, vores egen tekniske specialist fik præsenteret noget Silverlight 2.0 snask og Tor Kristensen gik lidt mere i dybden med det.

Jeg sad sammen med Henrik Lykke fra Captator i Århus, og vi fandt ud af, at ingen af talerne havde formået at give en klar og nøjagtigt defination af, hvad Silverlight egentlig er for noget - så derfor skiftede jeg spor. Jeg gik simpelthen ind til designerne, og det skulle vise sig, at være det klogeste move jeg lavede den dag.

Det var ligsom en åbenbaring for mig, da jeg så hvordan Microsoft teknologi også kan tage stilling til design områderne i en applikation og ikke kun stille lange, kedelige og endeløse SDK'er til rådighed.

Præsentationen som jeg så hed "Beauty and the geeks" og blev præsenteret af to engelske gutter som i det daglige arbejder for Conchango i London. De var virklig seje, og det var jeg ikke den eneste jeg syntes. Flere af designerne gav udtryk for at være ret begejsret for både præsentationen og Expression Blend værktøjet. Jeg er overbevist om, at vi kan lave fede løsninger i Silverlight, men det kræver vi får designerne med på ideén, for uden dem er vi ingenting. Kan vi få et sammenspil og størrer forståelse mellem designer og udvikler op ad stå, så vi ikke kun lære hinanden at kende igennem vores værktøjer, men også gennem vores teknologi, så er vi kommet meget langt. Det kræver en masse tålmodighed og interesse for at lære hinandens teknologi at kende, men det er det hele værd, for tænk på hvad du får igen og hvad du kan lære af det.

Jeg filmede Conchango heltenes præsentation og snakkede kort med dem efterfølgende. De beskriver her hvordan man får et godt samarbejde op at stå mellem udvikler og designer - det er da værd at vide!