Windows Phone Hackathon Thessaloniki–Recap

clip_image002

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήμασταν στη Θεσσαλονίκη, για την πραγματοποίηση του Windows Phone Hackathon event, με τη συνεργασία της ΝΟΚΙΑ και του OpenCoffee Θεσσαλονίκης . Δύο μέρες συγγραφής κώδικα και δημιουργίας Windows Phone εφαρμογής από το μηδέν, διεξαγωγή mini-sessions και, στο τέλος της δεύτερης ημέρας, παρουσιάσεις των εφαρμογών και ανακοίνωση των νικητών από την κριτική επιτροπή (Microsoft, Nokia, OpenCoffee Θεσσαλονίκης). Και οι 28 (!!!) εφαρμογές που συμμετείχαν στις παρουσιάσεις ήταν πραγματικά εξαιρετικές, δυσκολεύοντας ευχάριστα το έργο της κριτικής επιτροπής. Όπως αναφέραμε και κατά τη διάρκεια του event, όλες οι εφαρμογές που δημιουργήθηκαν θα έχουν μία featured θέση στο ελληνικό Windows Phone marketplace, όταν υποβληθούν. Παράλληλα, για resources από τις ομιλίες/παρουσιάσεις μπορείτε να δείτε το blog post από το Hackathon της Αθήνας εδώ.

Οι developers που κατέκτησαν τις 3 πρώτες θέσεις κερδίσανε μία συσκευή Nokia Lumia 800 και από 500, 300 και 200 ευρώ αντίστοιχα, οι developers στις θέσεις 4-6 από μία Lumia 710 και οι θέσεις 7-8 από μία prototype συσκευή HTC Mazaa.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις εφαρμογές που κατέκτησαν τις 8 πρώτες θέσεις, όπως μας τις περιέγραψαν οι δημιουργοί τους

1η θέση: Wheel of Colors, Argiris Bendilas + Dimitris Bendilas + Maria Sifnioti

Το Wheel of Colors, ένα puzzle game που βασίζεται στα χρώματα και ακονίζει το μυαλό, έχει στόχο να εξασκήσει την παρατηρητικότητα και την λογική ικανότητα του παίκτη στην αναγνώριση μοτίβων. Ο παίκτης καλείται να αντιστοιχίσει μέσα σε ένα λεπτό όσο το δυνατόν περισσότερες ταινίες χρωμάτων με τους χρωματικούς τροχούς που εμφανίζονται στην οθόνη του, μαζεύοντας παράλληλα πόντους. Οι πίστες είναι αυξανόμενης δυσκολίας, και παράγονται δυναμικά κάθε φορά. Το παιχνίδι ανήκει στον χώρο των casual games, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία παιχνιδιών αυτή την την στιγμή. Απευθύνονται σε άτομα και των δύο φύλων, όλων των ηλικιών, και μπορούν να ψυχαγωγήσουν τους παίκτες από λίγα λεπτά και μέχρι και ώρες.

  

Wheel of Colors2 Wheel of Colors3 Wheel of Colors4

 

2η θέση: Events365, George Antoniadis 

Το events365 επιτρέπει σε διοργανώσεις events να βοηθήσουν τους ενδιαφερομενους να ενημερώνονται για τις εκδηλώσεων τους χωρίς την ανάγκη να δημιουργήσουν δικια τους εφαρμογή.

Ο διοργανωτής θα πρέπει να δημιουργήσει ένα JSON feed που (το οποιο μπορεί να δημιουργείται μέσω ενός Wordpress/Drupal/Joomla πληγήν) και να παρέχει τη διεύθυνση URL του στους ενδιαφερομενους, οι οποιοι το μονο που έχουν να κάνουν είναι να την προσθέσουν στο events365.

Η κάθε διοργάνωση έχει δυνατότητα ειδοποιήσεων, σχολίων και φωτογραφιών σε επίπεδο event και session όπως επίσης ο χρηστης έχει τη δυνατότητα να προσθέσει live tile για τις αγαπημένες του διοργανώσεις.

events365-1 events365-2 events365-3

3η θέση: Pedometer, Efthymios Kalyviotis

Η εφαρμογή αυτή απευθύνεται στους λάτρεις των σπορ και ειδικότερα σε αυτούς που τους αρέσει η πεζοπορία ή το τρέξιμο. Είναι ένα βηματόμετρο και έχει τη δυνατότητα να καταγράψει ταχύτητες, βήματα και θερμίδες που καταναλώθηκαν ανά πορεία.

3. Basic_tab 6. map_tab 5. details_tab

4η θέση: +αυλίες, Yannis Kotsinos

Η εφαρμογή +αυλίες χρησιμοποιεί το web based API του last.fm για να δείχνει τα μουσικά γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή του χρήστη ή συνολικά στην Ελλάδα αν η περιοχή δεν είναι διαθέσιμη. Επιπλέον ο χρήστης έχει άμεση πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες του event, στον αριθμό των χρηστών του last.fm που δήλωσαν πως θα πάνε, στην ακριβή διεύθυνση/τηλέφωνο του διοργανωτή του γεγονότος και τέλος μπορεί να επισκεφτει τη σελίδα του event (στην mobile εκδοχή του last.fm) καθώς και του διοργανωτή για περισσότερες πληροφορίες

showartist showvenueinfo where

5η θέση: Smart Alarm, Spyros Georgiakakis

To Smart Alarm είναι μια εφαρμογή αφύπνισης όπου ο χρήστης ορίζει αφυπνίσεις που μπορούν, εκτός των άλλων, να επαναλαμβάνονται κάθε εργάσιμη μέρα. Οι εργάσιμες μέρες τις εβδομάδας ορίζονται στις ρυθμίσεις τις εφαρμογής ενώ παράλληλα μπορούν να προστεθούν απεριόριστες ημερομηνίες ως μη εργάσιμες. Οι ημερομηνίες αυτές μπορεί να είναι συγκεκριμένες, επετειακές (ημέρα / μηνάς) ή και εξαρτημένες από το Πάσχα (π.χ. η Καθαρά Δευτέρα, 48 μέρες πριν το Πάσχα)

Panorama 1 Panorama 2 Special Days

6η θέση: Greek Camps, Konstantinos Gardelis

Το Greek Camps δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να βλέπουν πληροφορίες(τηλέφωνα/sites/Διεύθυνση/αξιολόγηση) για πολλά camping της Ελλάδας,
καθώς επίσης και ορισμένα top camping με βάση κριτικές χρηστών.Μελλοντικά, θα προστεθούν και άλλες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα οργάνωση εκδρομών.

GreekCamps1GreekCamps2GreekCamps3

7η θέση: Eshopwatches.gr, George Kosmidis

Ηλεκτρονικό κατάστημα με προχωρημένη αναζήτηση, εκτέλεση παραγγελιών με 5 τρόπους και ενημέρωση του πελάτη για την κατάσταση των παραγγελιών του μέσω toast notification.

Capture3Capture5Capture1

8η θέση: Olympic Flame, Stelios Stylianopoulos + Mixalis Kouziakis

Η εφαρμογή Olympic Flame δίνει την δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας της Ολυμπιακής φλόγας. Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να μάθει πληροφορίες για τους αθλητές που συμμετέχουν στην λαμπαδηδρομία  και να πάρει πληροφορίες πλοήγησης.

screen1 4 5 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

- τους συνεργάτες μας, οι οποίοι συνέβαλλαν τα μέγιστα στην επιτυχία του event

 

 

- τους χορηγούς μας για τα εξαιρετικά δωράκια τα οποία και δόθηκαν με κλήρωση

 

- και τους υποστηρικτές μας, οι οποίοι και μας βοήθησαν στην προώθηση του event


 

 

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, εις το επανιδείν!!!

 

SAM_3163

Για περισσότερες φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε εδώ (αρκετές έχουν τραβηχτεί από τον συμμετέχοντα στο Hackathon Κωνσταντίνο Γαρδέλη)

View album
View album View album View album View album View album
View album View album View album View album View album
View album View album View album View album View album