AFHOLDT: 21st Century Learning Skills - vi gentager succesen med CFU/UCC

MS snip21st century learning skills - hvordan måles fremtidens kompetecencer?

For andet år i træk arrangerer CFU/UCC og Microsoft Danmark en konference med fokus på fremtidens kompetencer eller også betegnet som 21st century learning skills (CLS).

Tilmelding foregår her... og prisen er 695,- ex moms.

På denne konference stilles der blandt andet skarpt på nødvendigheden af at kunne måle, vurdere og evaluere 21st CLS som et supplement eller en sidestilling med det eksisterende karaktersystem. Dette er en efterspørgsel, der kan spores hos ministeriet, i forskningen samt tæt på kommunernes strategier og praksis.

Se agenda og inviationen her - invitation_21stcenturylearningskills

 

Sæt kryds i kalenderen 7. december 2016

Konferencen afholdes onsdag 7. december 2016 kl. 09.00-16.00 i Microsofts lokaler i Lyngby og er den anden i en række af konferencer med fokus på, hvorledes man i uddannelsessektoren kan arbejde målrettet med disse kompetencer for at sikre, at børn og unge får de bedst mulige forudsætninger for at begå sig i livet.

Konferencen vil byde på en vekselvirkning mellem mere forskningsbaserede oplæg og talk-shops med dyb forankring i praksiserfaringer med 21st CLS i en skolekontekst.

Vi har tre keynotes på konferencen.

  • Rane Willerslev, professor i social antropologi ved Aarhus Universitet og Ph.d. fra University of Cambrigde taler om behovet for at måle på de rigtige ting i uddannelsesverden - frygten for "skolificeringen" og hvordan vi holder en skole, der plejer kreativitet, innovation og den frie tænkning.
  • Einar Gylling, Initiativ manager hos LEGO Fonden. Arbejder på at styrke LEGO Fondens mission om at udbrede læring gennem leg i Danmark og kommer til at tale om leg, læring samt om, hvordan LEGO ser det spille en rolle i uddannelsen af alle mennesker i Danmark.
  • Maria Langworthy, research director, Microsoft. Gennem flere år ledende person indenfor forskning i det 21. århundredes kompetencer og har gennem flere år arbejdet med ITL research - grundlaget for arbejdet med 21st CLS i Danmark hos CFU/UCC. Maria kommer til at tale om forskningsbaseret tilgang til at måle det 21. århundredes kompetencer og hvordan man kan forestille sig, at det skal foregå i samarbejde med kommuner, regioner eller ministerier.

Ud over de centrale oplæg suppleres der med break-out talkshops med relevante erfaringer fra skoleprojekter, samt mere tech-orienterede præsentationer af nye teknologier med potentialet til at understøtte en 21st dagsorden.

Oplev fx

  • HTC Vive og HoloLens
  • Minecraft: Education Edition
  • Verdens bedste skole - Carolineskolen
  • UCCs bud på en læreruddannelse, der tager 21st CLS ind

I pauserne vil der være mulighed for at tale med de andre deltagere, ansatte i Microsofts uddannelsesteam, CFU/UCCs uddannelsesfolk, der alle arbejder målrettet med 21st CLS, digital kreativitet og innovation. Ligeledes vil leverandører til uddannelsessektoren præsentere relevante produkter, der kan understøtte digital kreativitet og kollaboration. Herunder bl.a. ATEA, Skolebordet.dk, EasyIQ, Gyldendal, Inlogic, Comm2IG, etc

Se agenda og inviationen her - invitation_21stcenturylearningskills