Derfor tager Nordfyn tabletspringet med Windows 8

Af Julich Wiberg, salgschef

Tablet eller pc? Sådan hører jeg nogen gange diskussionen sat på spidsen. Men hvorfor ikke vælge begge dele i én og samme løsning? Den løsning er de glade for i Nordfyn Kommune, hvor de er i færd med en større 1:1 udrulning af Windows 8-maskiner.

I første omgang er der tale om 1.320 Dell Venue 11 Pro-tablets. Det er et godt eksempel på en maskine, som jeg kalder tablet og pc i én. Hybrider, hedder de også. Kommunens skole-it konsulent, Dennis H. Pedersen, forklarer i et interview til Computerworld, at skolevæsenet på Windows 8-platformen har frihed til at vælge mellem forskellige maskiner i senere udbud. Og at de ikke er gået efter den billigste, men den bedste løsning. I interviewet siger han blandt andet:

” Vi har altid haft it, der fungerer ret godt. For et år siden omlagde vi hele vores serverplatform med et management-system, som vi også gerne ville bruge til at styre de her enheder. Det er alt for kompliceret at styre flere tusind tablets, der ikke kan fungere sammen med de eksisterende servere. Så på den her måde havde vi ikke brug for at ændre på noget af det, vi havde,"

Læs hele interviewet i Computerworld her og få nuanceret debatten om valg af den ene eller den anden platform.