Få en samlet enhedsadministration med Intune for Education

Af Kresten Thorndahl, Teknisk Specialist - Microsoft Education

Administration af Windows 10

Intune for Education er bygget til at kunne nemt administrere jeres Windows 10 enheder, om det er Windows 10 Pro, Windows 10 Education eller Windows 10 S. Med Intune for Education kan i bland andet vælge hvilke applikationer og programmer der skal installeres på enheden, hvilke ting eleven selv kan bestemme på enheden og hvilke sikkerhedsforanstaltninger der skal laves. Derudover kan i opdele brugere og enheder i grupperinger, så i kan differentiere politikker på baggrund af om der er tale om lærere, elever, ledere, specifikke klasser eller lignende.

Derudover er Intune for Education koblet sammen med resten af Microsoft platformen og bygger på Azure Active Directory, hvorfor at der ikke skal ske yderligere opsætning, når først i er på fx Office 365. Dette betyder også at såfremt i vil benytte jer af andre sikkerheds- eller adminstrationsløsninger fra Microsoft, som fx Multi-factor authentication, så spiller disse sømløst sammen.

Hybrid administration af iOS, MacOS og Android

Da Intune for Education bygger på den samlede Intune løsning, da har i også samme muligheder for at udnytte den samlede platform. Dette betyder at i kan administrere iOS, MacOS og Android, samt ældre versioner af Windows, ved siden af Windows 10. Derudover har vi lavet forskellige uddannelsesfeatures der fx understøtter at lave konfigurationen af delte iPads eller Android tablets til brug for klassesæt eller at man vil 1:1 løsninger uden større opsætning.

Alt dette gøres uden merkøb eller ændring i ens nuværende platform.

Nyheder fra Bett 2018

Ved Bett konferencen i London kom vi også med en række annonceringer for Intune for Education. Dette viser også vores kontinuerte engagement i at bygge vores platform til bedst mulig at kunne understøtte uddannelse. Vi annoncerede blandt andet at det nu er muligt at uddelegere administrationsrettigheder af grupper til andre brugere. Dette kunne fx være at hvis en kommune sætter de store retningslinjer for hvordan en politik på Windows 10 enheder skal se ud, men at de enkelte skoler skal have mulighed for at installere specifikke apps på enhederne, uden at skulle i kontakt med kommunen. Så kan man benytte dette. Derudover annoncerede vi nye muligheder for at tilføje WiFi profiler, så dette også understøtter forskellige former for WiFi krypteringer på skolen.

Det kan du læse mere om her:

https://cloudblogs.microsoft.com/enterprisemobility/2018/01/22/new-updates-to-intune-for-education-simplifies-delegation-adds-windows-controls-and-improves-insights/

Hvis du vil høre mere, så skal du være velkommen til at kontakte mig på <t-krthor@microsoft.com> eller på +45 29 22 97 85. Du kan også ringe til din fortrukne partner for at høre mere.

Ser frem til at høre fra dig.

Kresten Thorndahl

Teknisk Specialist

Microsoft Education

Du kan læse mere om Windows 10 S her: https://blogs.technet.microsoft.com/dk_uddannelse/2018/01/16/windows-10-s-optimeret-stabilt-og-sikkert/