Invitér eksterne brugere ind i Office 365 Groups

Du samarbejder sikkert ofte i teams på kryds og tværs på din institution. Og nogle gange med eksterne brugere, eksempelvis hvis I har partnerskoler eller danner pædagogiske netværk. Vi har gode nyheder, der kan understøtte jeres samarbejde!

Office 365 Groups er en super smart teknologi, når man arbejder på et projekt eller i et team. Med Office 365 Groups skabes en gruppe, hvor der er tilgang til et lager, en chat, en kalender, en fælles notesbog og adgang til et planlægningsværktøj. Det betyder, at man kan arbejde struktureret og med en masse redskaber til rådighed på gruppeniveau.

Før var dette forbeholdt institutionens egne brugere, men nu kan man også invitere eksterne brugere ind! Man skriver deres mail, de får en velkomst, og så har de ellers adgang til filer, samtaler, kalender mm.

De vil endda også kunne tilgå gruppen fra Outlook Groups-app’en som findes til mobile enheder.

Man vil kan både invitere brugere med en Gmail- eller Outlook.com-konto ind – også selvom de er til privat brug. Dermed bliver samarbejde med Office 365 endnu bedre end før – både for interne og eksterne brugere.

Læs mere om hvordan man administrerer eksterne brugere i Office 365 Groups på dette link.