M:EE - Minecraft: Education Edition er her i en tidlig, gratis udgave

Vi er glade for at kunne annoncere, at vi i dag åbner op for Minecraft: Education Edition i en tidlig version til glæde for lærere r i hele verden. Den tidlige version af Minecraft: Education Edition giver lærere mulighed for gratis at installere og prøve en tidlig version af produktet.

Minecraft: Education Edition er udviklet på baggrund af feedback fra skolelærernetværket og de features og funktioner, de har fremhævet som vigtige for at kunne understøtte læringsoplevelsen.

Minecraft1

Nemt at samarbejde i klasselokalet: En af de mest hyppige forespørgsler vi får fra lærerne er, at det skal være nemt for eleverne at arbejde sammen om at bygge projekter og løse problemer. I Minecraft: Education Edition kan en hel skoleklasse på op til 30 elever samarbejde i én verden, uden at det kræver en ekstra server. Eleverne kan også arbejde sammen i grupper bare ved at gå ind i deres klassekammeraters verden.

Minecraft2

Kamera og mapper: En andet vigtig feature i Minecraft: Education Edition er at kunne dokumentere elevernes læring via spillet og kunne demonstrere deres udvikling. Kameraet og mappe features gør det muligt for eleverne at tage skærmprint af deres arbejde og kunne dokumentere udviklingen i deres projekter.

Minecraft3Minecraft4

[Non-Player Characters] : En lærer vil måske tilføje en NPC (Non-Player Character), der kan fungere som en guide for eleverne i spillet og vejlede, give yderligere information og samtidig give eleverne mulighed for at indsætte et link til et eksternt website for at tilføje ekstra kildeinformation.

mMinecraft5

Tavler: I stil med en NPC, kan lærere gøre brug af tavler til at formidle målsætninger, give yderligere information, give eksplicitte instruktioner eller udfordre eleverne med problemer, de skal løse i spillet. Tavlerne har tre forskellige formater [Slate (1x1), Poster (2x1), and Board (2x3)] og kan enten placeres på jorden eller op ad en lodret flade.

 Minecraft6

 

Simpelt, sikkert login: Individuelle login for elever og lærere hjælper med at identificere hver enkelte deltager i spillet og giver optimal datasikkerhedsbeskyttelse, mens man spiller Minecraft: Education Edition. Enkelt login funktioner (SSO) understøttes, så der er ikke behov for yderligere passwords og ekstra konti.

Minecraft7

 

Vejledning [Tutorial World] : Der er oprettet en ’øve-verden’ til de lærere og elever, som ikke har prøvet Minecraft før. Her bliver lærere og elever vejledt i in-game navigation, [crafting] samt hvordan klodser placeres og ødelægges.

Vi fortsætter med at udvikle en række nye funktioner, som skolelærernetværket har fortalt os er vigtige, herunder et [Classroom Mode interface] for lærere med en oversigt over alle deres elever, [teleport funktioner] og en chatfunktion. Hvis du har forslag til nye features og funktioner, så send os en mail via http://aka.ms/meefeedback.

Udover disse nye produktfeatures lancerer vi også en opdateret [lesson starter] og [starter worlds] så du som lærer hurtigt kan komme igang med at bruge Minecraft: Education Edition. En række forskellige lektionsplaner er tilgængelige, som lærere kan bruge på tværs af fag og aldersgrupper. Hver lektionsplan indeholder målsætninger, aktiviteter, forslag til spørgsmål til refleksion samt forskning der underbygger indlæringsmålene. Eksempler på nogle af lektionsplanerne er ”Byplanlægning når befolkningen vokser”, ”Udforsk faktor og multiple-funktioner” samt ”Resultatet af skovrydning”. Besøg education.minecraft.net for at downloade og uploade forslag til lektionsplaner.

Flere end 100 skoler og 1,700 elever har anvendt beta udgaven, og mange har allerede fået stort udbytte af at inddrage Minecraft: Education Edition i klasselokalet. Vi har bl.a. haft tre danske skoler til at teste M:EE og en af beta-testerne er vores egen Microsoft Invovative Educator, Katja Borregaard.