Nedbring mængden af mails med Skype for Business

Gæsteblogindlæg af Jens Hedegaard, Business Manager, ATEA

Modtager du mere end 10 mails om dagen? Hvis ja, så læs videre. Mails kan være en stor arbejdsbelastning. Ikke mindst for undervisere, som jo ikke i den tid de netop underviser kan besvare mails.

De ’mere end 10 mails’ hober sig op og kan kun besvares i den tid, du som underviser egentlig burde forberede dig til næste dags undervisning. Hamsterhjulet ruller og mailboksen går i de værste tilfælde under APV-radaren med alvorlige arbejdsmiljømæssige konsekvenser.

Kan vi lære af de unges brug af it?
Stiller du samme spørgsmål til din klasse eller dine studerende, som jeg indledte dette gæsteblogindlæg med, er svaret som oftest ’nej’. Børn og unge mailer generelt ikke ret meget. De chatter og skyper. Overfladisk, flyvsk eller blot til privat brug, mener vi som voksne måske. Chat og videoopkald er nemme at rynke på næsen af i arbejdsrelaterede sammenhænge.

Men prøv lige at tage ja-hatten på. Det kunne jo være, at vi kan lære noget af de unges it-brug. Professionelt har vi med mailen i høj grad blot oversat en skriftlig kultur fra analog til digital. Hvor nyskabende er det? I hvert fald tager jeg hatten af for Microsofts annoncering af, at Skype og Lync her i første kvartal bliver introduceret som et fælles produkt: Skype for Business.

Skype for Business
Bare i titlen, Skype for Business, ligger en anerkendelse af, at tjenester som ellers hører til i den ’private it-sfære’ sagtens kan anvendes professionelt. På alle mulige områder smelter vores fritids- og arbejdsliv sammen, så hvorfor ikke også, når det kommer til it-brug?

Annonceringen af Skype for Business ser lovende ud. Sagt med en kliché, smelter produktet det bedste af to verdener sammen. Skype-interfacet har jo gennem mange års levetid vist sig nærmest uforligneligt. Og funktionaliteterne i Lync fungerer rigtig godt til fx mødeaktiviteter, synes jeg.

Med chat og videokonferencer tror jeg, at vi kan nedbringe mængden af mails og skabe en både mere direkte og effektiv kommunikationsplatform for skoler og uddannelsesinstitutionerne. Kollegialt, med elever og studerende samt forældre, partnere og leverandører.

Bedre kommunikation blandt kolleger i skoleverden
Hos ATEA glæder vi os til at byde ind, når de første licenser skal rulles ud i uddannelsessektoren og vi dermed får at se, hvordan tjenesten bliver taget i brug. Jeg synes Skype for Business ligner en løsning, der i skoleverden både kommer til at betyde optimering og rationalisering – bedre kommunikation og mindre tidsforbrug. More for less, for nu at fortsætte med klichéerne.

Læs annonceringen fra Microsoft her og smil ad introduktionsvideoen nedenfor. Du kan også læse generelt omkring Skype her: http://www.skype.com/da/

[View:https://www.youtube.com/watch?v=LUetykHsxqQ:0:0]