OneNote til lærere

Af Torben Andersen, teknologirådgiver

Jeg har endnu til gode at møde den lærer, som efter at være kommet i gang med OneNote ikke er fuld af begejstring. Mens fokus hidtil har været pædagogisk på elevens interaktioner med OneNote, må det være på tide at sætte fokus på lærerens anvendelse.

Onenoteforteachers.com præsenterer med lærerbrillerne på en fantastisk tour rundt i programmet. Programmet er jo ret beset ikke er designet til undervisning eller undervisere. Det er fx Word jo heller ikke, men som med så mange andre af Microsofts programmer, har elever og lærere taget dem til sig og udviklet pædagogisk anvendelse af dem.

Guides, tips, instruktioner og eksempler på lærerens anvendelse af OneNote er samlet på sitet Onenoteforteachers.com. Det er lækkert præsenteret. Næsten for lækkert. ’Så nemt og overskueligt er det da ikke’, tænker man måske. Men jeg synes, at OneNote holder, hvad præsentationen på det fokuserede site lover.

Sitet er godt nok på engelsk og lavet i en anglo-amerikansk kontekst. Men netop fordi fokus i dette tilfælde ikke er på pædagogikken, men på hele den administrative infrastruktur omkring undervisningen, tør jeg godt præsentere den i danske undervisnings- og uddannelsesmiljøer.

Vurder selv. Og bliv ikke overrasket, hvis der kommet et par pædagogiske pointer med undervejs. Administration, klasserumsledelse og pædagogik kan i den sidste ende trods alt ikke skilles ad.

Få et oveblik over, hvad sitet indeholder i denne guide:

Needless to say, at OneNote til lærere netop nu er topaktuel med de fordelagtige Office 365-aftaler Microsoft tilbyder uddannelsesverden netop nu.

Videoen kan ses her: http://onenoteforteachers.com/en-US/Guides/OneNote%20for%20teachers