Programmer med eleverne uden kodeskrift

Af Kresten Thorndahl, Studentermedhjælper

Overvejer du at komme i gang med programmering i undervisningen, men synes det er for teknisk selv at skrive kode, så skal du kigge efter ”Project Siena”, som er navnet på en fed Windows 8 app.

Project Siena giver mulighed for at prøve kræfter med app-programmering til Windows 8. Applikationen er enkel med en hvid flade fra start, hvor man så kan komme i gang med at trække elementer - knapper, videoafspillere, billedgallerier og lignende - ind på tegnebrættet. Fuldstændigt som i PowerPoint. Herefter kan man ved hjælp af en række funktioner i bunden af applikationen ændre, hvordan de forskellige elementer opfører sig og spiller sammen. Derudover kan man lave forskellige sider i applikationen og faktisk producere en funktionel app.

Set i klasseperspektiv er den pædagogiske gevinst enorm. Eleverne kan sende deres egenudviklede apps rundt til intern feedback fra sine klassekammerater og forbedre den efterfølgende.

På Microsofts erhvervsblog har vores Architecht Manager, Anders Bonde, på dansk forklaret brugen af Siena en smule dybere – set i et business perspektiv – læs mere om dette her i blogpost’en kaldet ”Byg hurtigt flotte Windows 8-apps – uden at kode en eneste linje”.

Når man har leget med Project Siena, så har man et meget bedre udgangspunkt for at komme rigtig i gang med at programmere en rigtig Windows 8.1 app, hvilket man kan læse meget mere om her.

Project Siena finder du gratis i Windows Store lige her...