Броени дни до края на поддръжката за Windows XP

4 стъпки за надстройка на твоя компютър. Поддръжката на Windows XP спира на 8-ми април 2014г.

Остават броени дни до официалното прекратяване на поддръжката за Windows XP и се нуждаем от помощта ти, за да разпространим новината и да се уверим, че потребителите използват сигурни и актуализирани модерни компютри. 

Ако си закупил нов компютър през последните 10 години, осъзнаваме, че процесът за надстройка може да изглежда плашещ, но това не трябва да е така. През последните месеци предоставяме инструменти и ресурси, за да улесним надстройката. Ето и указания стъпка по стъпка, както и линк за споделяне.

 

  • Стъпка 1: Увери се, че машината ползва Windows XP: Ако началният екран не е персонализиран, ще видиш познатия  XP тапет при стартирането на устройството. Можеш да потвърдиш версията на ОС и като кликнеш върху стартовия бутон „Start“, след това върху „Run”, въведи „winver“ и натисни „Enter“.

 

  • Стъпка 2: Избери нов компютър. Най-лесният начин да получиш Windows 8.1 е чрез нов хардуер, като потребителите могат да се възползват от множеството оферти и промоции на пазара. Остани в крак с последните предложения за Windows компютри и таблети с помощта на ръководството за покупка на Windows (Windows Buying Guidе) и научи как да избереш подходящото за теб устройство.

 

  • Стъпка 3: Прехвърли файловете си.  Компютрите ни пазят спомени: снимки, файлове и музика, които ще искаш да прехвърлиш на новото си устройство. Съществуват няколко възможности за миграция на файлове с помощта на място за съхранение в облака (cloud storage) или външен твърд диск.
  • Стъпка 4: Опознай Windows 8.1. След като избереш подходящия за теб компютър и мигрираш файловете си, ще трябва да проучиш Windows 8.1. Виж тези клипове, за да разбереш как да извлечеш най-доброто от Windows 8.1.

 

Тези 4 лесни стъпки ще помогнат (на теб или други потребители) за надстройката от Windows XP. С наближаването на датата за прекратяване на поддръжката, ще продължим да те информираме за последните предложения и ресурси. Остани с нас!