Кандидатствайте за работа в Редмънд!

Update - срокът за кандидатстване е удължен до 31 декември!

От централата на Майкрософт в Редмънд обявиха, че започва процес по набиране на кадри от Европа за позициите Software Development Engineer (SDE) и Software Development Engineer in Test (SDET)! Кампанията е насочена специално към студенти като завършващите през 2011 могат да кандидатстват за работа на пълен работен ден, а по-младите – за стажантски програми.

Основните качества, които ще бъдат разглеждани са представянето в университета, сходен практически опит и умения за работа в екип. По-конкретно, за да бъдете сред одобрените кандидати трябва да отговаряте на следните изисквания:

· Да сте студент в степен бакалавър, магистър или доктор в областта на инженерството, компютърните науки или свързана с тях

· Да имате 1-2 години опит (професионален или като част от обучението ви) с програмиране на C/C++/C#, Java и/или друг език

· Да проявявате креативност и да давате иновативни идеи, като мислите "outside the box"

· Да притежавате умения за определяне на осъществима функционалност и дизайн на проекти

· Да сте в състовния да решавате сложни проблеми и да създавате системи за автоматизация и драйвери за устройства

· Да можете да създавате тестови планове и case-ове, да провеждате тестове за сигурност и натоварване, да дебъгвате код след установяване, изследване и приоритизиране на бъгове.

Подайте CVто си възможно най-скоро на https://careers.microsoft.com/careers/en/us/collegegetstarted.aspx, и се присъединете към групата щастливци от България, които бяха назначени през миналата година :) Крайният срок е 30 ноември, така че не губете време!