Стартира първата Майкрософт потребителска група във Варна

Майкрософт България има огромното удоволствие да покани всички фенове на технологиите на първата среща на първата Майкрософт потребителска група в гр. Варна. Събитието ще се
проведе на 21.06.2012 г. от 17:00 ч. в Технически Университет – Варна. Посещението на събитието е напълно безплатно, като единственото изискване е да заявите своето желание да участвате на адрес:

http://events.msbgregistration.com/

А ето и темите, които ще бъдат представени:

Час

Тема  и лектор

17:00  – 17:50

Тема :Windows 8 – нов начин за създаване на приложения

Лектор: Димитър Георгиев – основател на потребителската група

Димитър се занимава от ранна възраст с компютри, първоначално за развлечение, a в последствие и по  задължение. От 6 години негова страст са .Net технологиите и е фен на Microsoft. Завършил е Технически Университет – Варна със специалност Компютърни системи и технологии и е управител и съдружник в Source Realms Ltd. (BizSpark стартираща компания занимаваща се главно с .Net технологии). 

18:00 – 18:50

Тема: „Въведение в програмирането за Windows Azure“.

Лектор: Венцислав Попов, мениджър платформи за разработка в Майкрософт България

Фокусът на Венцислав са най-новите трендове около Microsoft Development инструменти и платформи. В тази си роля, той помага на програмистите и софтуерните компании да усвояват ефективно актуалните технологии. Преди това, през годините е участвал в разработката на редица софтуерни проекти, свързани с технологии като ASP.NET, Windows Forms, .NET Compact Framework, Microsoft SQL Integration Services, Microsoft SQL Reporting Services, Microsoft SQL Server, Oracle Database. Венци е Microsoft Certified Trainer и от 2008г. насам активно участва като лектор в редица събития и технологични курсове в СУ „Св. Климент Охридски“ и ТУ София. Последната му страст са разработването на облачни (Windows Azure) и Windows 8 приложения.

19:00 – 19:50

Тема: „Изграждане и поддържане на частен облак с технологиите на Майкрософт

Лектор: Кирил Изов, продуктов мениджър „Сървърни технологии и средства за разработка“ за България, Кипър, Малта, Македония, Сърбия, Черна гора.

Кирил е част от семейството на Майкрософт от 4 години. Някои от най-интересните проекти, по които е работил са техническата конференция „Дни на Майкрософт“ и състезанието за студенти „Imagine Cup“, а един от най-скорошните му приноси за компанията е създаването на инфраструктура с частен облак, която се използва активно за вътрешни цели на Майкрософт България. Кирил е завършил Технически Университет – София със специалност „Индустриално инженерство“ и магистърската програма по „Бизнес администрация“ на City University of Seattle.

 

---

Потребителските групи на Майкрософт представляват редовни събития, чиято цел да обединят професионалистите със сходни технологични интереси и да им помогнат винаги да следят новостите в избраната от тях област. Към момента в България има 9 Майкрософт потребителски групи, като 8 от тях са базирани в гр. София, а една - в гр. Пловдив. Срещите на групите се провеждат ежемесечно и разглеждат актуални темиот области като .NET, SharePoint, SQL & BI, Windows Azure, Silverlight , Windows Phone, Windows 8, Core Infrastructure и др.