Imagine Cup – нови правила за Софтуерен Дизайн в България

ROC006-Sydney_Opera_House_Sailsaustralia-sydneyaustralia_sydney

Imagine Cup 2012 вече започна и кандидатите за местата на финалистите в Австралия се увеличават с всеки изминал ден. За да направим реализирането на българските идеи по-лесно и да ви позволим наистина да развихрите въображението си в името на един по-добър свят, през тази година определихме нови правила в категория Софтуерен Дизайн. Четете как да се включите надолу…

За да си спечелите място на финалите през 2012 г. като представител на България в Софтуерен Дизайн, ще трябва да преминете през 2 кръга:

 • 1ви кръг: Концепция, 17 октомври 2011 – 20 декември 2011

Единственото нещо, което трябва да направите, за да участвате в състезанието на този етап е да опишете идеята, която искате да реализирате, като отговорите на следните въпроси:

  1. Какъв проблем искате да решите?
  2. Каква е основната структура на приложението – какъв тип е (десктоп, уеб, мобилно и т.н.); за кого е предназначено и как ще се използва; какви ще бъдат ползите за потребителите, т.е. как ще решите проблема, пределен в горната точка?
  3. Какви технологии ще използвате;
  4. Как според вас може продукта ви да достигне до хората, за които е предназначен?
  5. Какви проблеми могат да възникнат при разработката на приложението?

Описанието не трябва да надхвърля 1 500 думи и да отговаря възможно най-пълно на горните въпроси. Всякакви допълнителни пояснения, картинки и т.н. са добре дошли, така че бъдете креативни :)

Концепциите си можете да предадете на сайта на състезанието, от страницата за категория Софтуерен Дизайн. Ще бъдат разгледани всички предложения, които са изпратени до 23:59 часа GMT на 20 декември 2011 г.

Шестте най-добри идеи (според оценката на специално подбрано жури) ще преминат на следващия етап в състезанието.

 • 2ри кръг: Проект, 10 януари 2012 – май 2012

На този етап трябва да се реализира идеята на практика и да се достигне до работещо решение. В края на кръга ще бъде определен и отборът, който ще пътува до Австралия.

 

С повече подробности за състезанието можете да се запознаете на страницата на Imagine Cup. Там можете да проучите кои са всички категории, в които можете да участвате и какви са общите правила за всяка една от тях. За да видите специфичните правила за Софтуерен Дизайн за България, трябва да изберете български език от менюто в горната част на екрана и да отидете на страницата на тази категория.

Успех на всички и не забравяйте – крайният срок за включване в Софтуерен Дизайн е 20 декември 2011!

2012_AU_Logo_Fin_Large