Microsoft Research предлага стипендии за докторантури в ЕМЕА

На 1 септември Microsoft Research стартира набиране на предложения за провеждане на съвместна докторантура с университети от Европа, Близкия Изток и Африка (ЕМЕА). Колегите предлагат финансиране за до 20 проекта в рамките на до 3 години, както и активното участие на представител на Microsoft Research при разработката на проекта. За да се включите в програмата трябва да бъдете преподавател в акредитирана институция в ЕМЕА и да подготвите научен проект, който искате да разработите с помощта на ваш студент-докторант. Имате време да изпратите проекта до 26 септември, а студента можете да изберете и на по-късен етап. Ако сте студент и имате интересна идея, можете да намерите преподавател, с който да я реализирате и отново да кандидатствате за стипендиите.

Всички подробности за изискванията и процеса на избор на проектите, които ще получат финансиране можете да намерите тук:

http://research.microsoft.com/en-us/collaboration/global/apply-europe.aspx

 

Ако искате да вземете участие в докторантски проект, можете да разгледате предложенията, за които се търсят сътрудници тук:

http://research.microsoft.com/en-us/collaboration/global/open-phd-positions.aspx

image