Лектори от Microsoft Research и 4Afrika ще открият конференцията In Touch в София

Имаме страхотни новини за всички софтуерни ентусиасти! Най-голямата конференция на Майкрософт в България, In Touch, е само след няколко дни и ви очакваме на 14 и 15 май в Sofia Event Center, за да изследваме заедно най-новото в света на технологиите. И за да направим събитието още по-вълнуващо, организирахме 2 keynote сесии в двата дни на събитието, за които сме поканили специални гости, посещаващи България за първи път:

image

Amrote Abdella, Director, VC & Startups, 4Afrika Initiative, Microsoft

За да ни даде една по-различна перспектива върху глобалните тенденции в технологиите и развитието на иновациите сме поканили Амрот Абдела, Director for VC & Startups в Microsoft’s 4Afrika, която ще открие конференцията на 14 май. 4Afrika е дългосрочна инициатива на Microsoft, която цели да допринесе активно за икономическото развитие на Африка и да насърчи конкурентоспособността на региона в глобален мащаб.

image

Don Syme, Principal Researcher, Microsoft Research

За първи път ще бъдем домакини и на колега от Microsoft Research центъра в Кембридж, Великобритания. Дон ще ни завладее с една истинскa geek презентация на откриващата лекция на 15 май, като ще ни разкаже в детайли как се ражда магията в иновативния F# и ще постави фокус върху концепцията за Information Rich Programming и типизирането на данните в модерните езици за програмиране.

Дон е F# Community Contributor и Principal Researcher в Microsoft Research. Той е и един от дизайнерите на generics в C# 2.0 и работи активно по асинхронните аспекти на F# 2.0 и C# 5.0.

След силното начало в двата дни сме подготвили изключително интересно съдържание, което ще представим под формата на презентации, дискусии и практически упражнения, за да зарадваме и най-големите geek-ове сред нас. Разделихме темите в 3 основни трака – Modern Apps, Architecture in Practice and Dev Lifecycleи Dev Trends. Цялата програма на конференцията и информация за всички лектори можете да намерите тук:

http://www.indeed.ms

И ако все още не сте го направили, побързайте да запазите своето място още сега. Очакваме ви!


In Touchевтората голяма конференция, която Майкрософт България организира като част от платформата** INDEED . In Touch е насочена към разработката на софтуер и ще ни представи в дълбочина най-новите тенденции в тази сфера, ще разгледа няколко интересни сценарии, които нашите лектори са реализирали и ще ни обучи как да се възползваме от всичко това чрез презентации и практически упражнения. Съдържанието на конференцията е разделено в 3 основни панела:

Modern Apps – две обучения (в двата дни на конференцията) за разработка на Windows Phone и Windows Store приложения, които ще завършат с разглеждането на новите Universal Applications;

Architecture in Practice and Dev Lifecycle – тук ще направим еднодневно обучение за Application Lifecycle Management с помощта на Visual Studio 2013 и Team Foundation Server 2013. На следващия ден ще представим архитектурен панел, в който ще демонстрираме комбинация от технологии използвани в реални решения по света и предизвикателствата при дизайна на тяхната архитектура;

Dev Trends – този панел съдържа представяния на най-новите възможности на ASP.NET/MVC, SharePoint, MS SQL Server, Visual Studio и др. и ще ни ангажира в дискусия за добрите практики, прилагани от лекторите в техния опит.

bulprosIn Touch 2014 се осъществява с ексклузивното партньорство на BULPROS

Глобален доставчик на IT решения, с офиси в Европа и САЩ, BULPROS предоставя услуги за разработка на софтуер, уеб и мобилни приложения във всички основни технологии и платформи на Microsoft, като ASP.NET и ASP.NET MVC, Windows Forms, WPF, Silverlight, WCF, Workflow Foundation, MS SQL, Windows 8.1, Windows RT, Windows Phone, и SharePoint Server.