Още един конкурс: Еко Конкурс на Silverlightshow.net

На 12 Януари 2010 стартира Еко конкурсът на SilverlightShow.net. Детайли, правила и всичко останало – На официалния сайт на конкурса са публикувани всички детайли, както и правилата на конкурса.

Темата на конкурса е създаване на Silverlight приложение, което да подпомогне опазването на околната среда, и предотвратяването на задълбочаващите се глобални климатични промени.

Приложенията могат да имат изцяло информативен характер, представяйки определена информация по интересен и лесен за възприемане начин, както и могат да имат напълно практическа насоченост, подпомагайки домакинствата да изчислят спестяванията си или намалените количества вредни емисии в резултат на използване на алтернативни превозни средства, намалена консумация на електроенергия и др.

Участниците в конкурса трябва да изпратят приложенията си до 15 Февруари 2010.

Победителите ще бъдат излъчени след 17 Февруари 2010. Гласуването от потребителите на SilverlightShow.net ще излъчи 1 Победител на Публиката.

Пет съдии, измежду които 4 Silverlight MVP ще излъчат 2 участника, които ще получат Голямата Награда на Еко Конкурса, и Награда за 2-ро Място.

Наградите за тримата победители включват 3 пропуска за Microsoft MIX10 в Лас Вегас - световна конференция, която тази година ще се проведе от 15 до 17 Март, в хотел Mandalay Bay, и продуктови лизензи от Telerik. Повече за наградите може да прочетете на в секцията “Награди” на сайта на конкурса.

Желаем ви оригинални идеи и успех в конкурса!