Walk2Help is live или нека разходката да започне сега!

walk2help25332

Приложението Walk2Help вече е достъпно за изтегляне от Marketplace на Windows Phone 7! Сайта www.walk2help.com също е активен и предлага 2 каузи, които можем да подкрепим. Напомням, че този проект се разработва от единия от отборите ни, класирали се на световните финали на състезанието Imagine Cup.

Как да се включите?

На първо място трябва да инсталирате приложението на своя WP7. След това, всичко което трябва да направите е да натиснете бутона “Start” и да изберете ходенето пеш, вместо личния си автомобил или някакво друго МПС.

w2h_profile

Когато приключите с разходката можете да споделите постижението си и спестеното количество въглероден диоксид ще бъде автоматично превърната в кредити. Тези кредити можете да дарите на www.walk2help.com и да подкрепите една благородна кауза.

Защо да участвате?

w2h_cause

Целта на Walk2Help е да подкрепя хората, които се нуждаят от помощ, като в същото време ни стимулира да ограничим количеството въглероден диоксид, което отделяме в атмосферата. Каузите, към които можете да се присъедините целят всички с общи усилия да спестим 50 кг. въглеродни емисии и когато това бъде изпълнено, екипа на Walk2Help ще дари 100 кг. боб и 40 литра олио на дома за сираци “Св. Николай”. Официалният спонсор на тези пилотни каузи е фирма Abilitics, които първи повярваха в идеята на Ивелин, Иван, Ивайло и Александър.

Аз също се доверих на екипа и вече успях да спестя близо 1,5 кг. въглероден диоксид, които дарих на двете каузи. Проверете колко можете да спестите и вие!