Windows Phone 7 Mango Update

Новата версия на Windows Phone 7, известна с кодовото си име Mango, беше обявена официално. Тя ще съдържа над 500 нови функции, които целят да направят телефоните дори по-добри и се фокусират над 3 основни области – комуникация, приложения и интернет. Можете да прочете малко по-подробно какво включват те по-долу, но най-добрият начин да научите това е да гледате официалното видео, така че го препоръчвам:

 

 

Комуникациите

На тази част е обърнато особено внимание, защото все пак идеята на всеки телефон е да позволява на потребителите да се свързват един с друг. Основните неща, които ще видим са:

Нишки (threads) или интегрирана комуникация между едни от най-популярните канали за общуване – текстови съобщения, Facebook чат и Windows Live Messenger. Това всъщност означава, че по който и начин да сте писали на своите контакти, ще виждате всичко като един разговор.

Групи – няма нужда от много пояснения, като контактите с всички от групата ще се осъществяват по същите канали и по същия начин, както и тези към конкретен човек. Интересното тук е, че конктактите в групата са представени под формата на Live Tiles и уведомяванията се извеждат директно там. Поведението е същото и когато самата група се закачи към началния екран.

По-силна социална интеграция, която ще включва допълнителна информация за контактите отTwitter и Linked In; вградени Facebook check-ins и разпознаване на лица, което ще улеснява отбелязването на снимки в социалната мрежа.

Свързани пощенски кутии или възможност за обединяване на много пощи в един inbox. Също така, мейл разговорите ще бъдат организирани и ще улесняват намирането на информация обменена по този начин.

Hands-free съобщения ще позволяват да четем и пишем съобщения с помощта на гласови команди.

Приложения

В следващата версия на телефона, приложенията ще могат да бъдат по-дълбоко интегрирани с операционната система.

Свързването на приложенията с функционалността за търсене, както и с хъбовете, муиката, видеото и снимките, ще ги направи по-лесно достъпни, така че да бъдат само на няколко движения от потребителите.

• Подобренията в Live Tiles ще ни дадат възможност да правим дори по-лесно достъпна функционалността на приложенията ни и разбира се, да ги използваме по по-удобен начин.

Multitasking – може би най-дългоочакваната функционалност, която определено ни липсва в момента.

Интернет

Браузърът ще бъде базиран на функционалността на IE9, като ще поддържа HTML5 и ще се възползва от хардуерното ускорение.

Local Scout ще ни дава подробна информация за местата в близост до нас.

Bing ще предоставя повече възможности за търсене на информация, като ще включва Bing Vision, Music Search и Voice.

Quick Cards ще предоставя допълнителна информация, когато търсим и ще ни посочва приложения, които могат да бъдат полезни в конкретния контекст на търсенето.