EVTEK-Ammattikorkeakoulun opiskelijat edustavat Suomea teknologiakilpailu Imagine Cupissa Pariisissa

EVTEK-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden joukkue voitti Microsoftin teknologiakilpailu Imagine Cupin Suomen-finaalin. Maailmanlaajuinen loppukilpailu järjestetään heinäkuussa Pariisissa, ja sen pääpalkintona on 15 000 dollaria.

Tiistaina, 13.5.2008 pidettiin Microsoftin tiloissa Imagine Cupin Suomen Semifinaali. Salin täytti 5 jännittynyttä joukkuetta, Helsingin Yliopistolta ja TKK:lta, Evtekistä sekä Lappeenrannan Teknillisestä Yliopistosta. Kilpailun aihe oli tänä vuonna haasteellinen, ympäristön ja kestävän kehityksen tukeminen teknologian avulla, teemana ”Imagine a world where technology enables a sustainable environment”. Haastavasta aiheesta huolimatta oli ilo huomata että joukkueet olivat todella panostaneet töihinsä sekä myös esityksiin. Ismo Suikkasen sanoin;

”Tämän vuoden Imagine Cupin työt yllättivät korkealla tasollaan – kovatasoisia töitä oli tarjolla useasta eri korkeakoulusta. Tämä on erityisen ilahduttavaa, koska itse tehtäväalue oli monipuolisuudessaan varsin haastava”

Esitysten jälkeen tuomarit viettivät tunnin aikaa pohtien voittajaa – päätös ei siis ollut helppo.

Suomen semifinaaliin voitti Evtekin joukkue Perfect Hit, jonka jäsenet ovat Anssi Sandelin, Jani Jaakola ja Samuel Hailemariam lähtevät edustamaan Suomea kovatasoiseen maailmanlaajuiseen finaaliin Pariisiin heinäkuussa. Voittajajoukkueen ideoiman Affect your Environment-sovelluksen avulla jokainen voi vaikuttaa monipuolisesti omaan ympäristöönsä lähettämällä mobiililaitteella kuvia esim. roskaisesta ympäristöstä yhteisölliseen websovellukseen joka kerää kuvia ja kommentteja ympäristöstä. Sovelluksessa oltiin käytetty innovatiivisesti Windows Mobile, Silverlight, ASP.Net Ajax sekä Virtual Earth tekniikoita ja palveluja. Tuomarien yksi kommenteista oli että he näkisivät itsekin käyttävän tätä sovellusta!

Tiimien lopullinen järjestys:

1. Perfect Hit (Evtek: Anssi Sandelin, Jani Jaakola ja Samuel Hailemariam)

2. EkoAware (Helsingin Yliopisto: Aleksanteri Aaltonen, Jukka Hyvärinen, Anna Oikarinen, TKK)

3. Comlabpool (Lappeenrannan Teknillinen yliopisto Tommi Kallonen, Harri Hämäläinen)

4. Teodote (Lappeenrannan Teknillinen Yliopisto: Antti Jäppinen, Jaakko Suomalainen, Bal Krishna Shrestha)

5. Train_n21 (Lappeenrannan Teknillinen Yliopisto: Niko Kurvinen, Miikka Granlund, Lassi Saleva)

Onnea kaikille Semifinalisteille,

Tanja