Ilahduttavia käyttäjäkokemuksia!

Erilaisia tietojärjestelmäratkaisuja on ollut käytössä jo vuosikymmeniä ja kiistämättä ne ovat valtavasti tehostaneet toimintoja yrityksissä ja organisaatioissa. Pelkkä ratkaisujen olemassa olo ei enää riitäkään, jotta tuottavuutta pystytään tehostamaan ja omaa kilpailukykyä toimittajamarkkinoilla parantamaan. On pystyttävä toteuttamaan järjestelmiä ja ratkaisuja, jotka perustoiminnallisuuden lisäksi ovat intuitiivisen helppoja käyttää ja suorastaan ilahduttavat käyttäjiä. Täten saadaan tyytyväisiä ja uskollisia käyttäjiä, positiivisesti yllättyneitä ratkaisun tilaajia ja kohennettua omaa kilpailukykyä.

Mutta miten tämä kilpailykyky saadaan aikaan ? Microsoft lähestyy aihetta siten, että tarvitsemme uudenlaista osaamista ja näkökulmaa ratkaisujen toteuttamiseen. Vahvan teknologia- ja insinööriosaamisen lisäksi tarvitsemme suunnittelijoita, jotka lähestyvät asiaa täysin toisesta näkökulmasta. Suunnittelijoita, jotka lähestyvät aihetta, loppukäyttäjän kokemuksen näkökulmasta.

Mutta miten saada nivoutettua tämä näkökulma ratkaisuun, jossa täytyy ottaa huomioon toiminnallisuus, turvallisuus, järjestelmän luotettavuus ja kustannukset? Microsoft tarjoaa toimintamallin ja työkalut, jossa luovat suunnittelijat ja ohjelmistokehittäjät voivat toimia joustavasti ja saumattomasti yhdessä. Käytännössä tämä tarkoittaa suunnittelijan työkaluja, jotka toimivat saumattomasti Visual Studio 2008 työkaluperheen kanssa. Katso video (http://seminaarit.codezone.fi/video/20071127/6/), jossa demotaan kuinka suunnittelijoiden Expression Studio ja Visual Studio 2008 toimivat saumattomasti yhteen ja mahdollistavat kehittäjien ja suunnittelijoiden yhteistyön.

Terveisin

Matti Antila, Visual Studio ja Expression Studio tuotepäällikkö.

PS. Expression Web ja Expression Blend sisältyvät MSDN Premium tilauksiin ja Expression Studio sisältyy VS Team Suite/MSDN Premium tilaukseen. Voit hankkia tuotteita myös erikseen, kysy jälleenmyyjiltä.

Linkkejä:

MSDN: ttp://www.microsoft.com/finland/msdn/visualstudio/products.mspx 

Expression: http://www.microsoft.com/finland/msdn/visualstudio/expressionstudio.mspx

Visual Studio: http://www.microsoft.com/finland/msdn/visualstudio/default.mspx