Kevään suurin kehittäjätapahtuma lähestyy....

Kevään suurin kehittäjätapahtuma on enää kuuden viikon päässä, joten nyt on hyvä aika valottaa tulevan tilaisuuden sisältöä hieman tarkemmin. Agenda on pian kaikilta osiltaan valmis ja nähtävissä osoitteessa www.techdays.fi.

Lähdimme suunnittelemaan tilaisuuden sisältöä periaatteella "modernin sovelluksen monikerrosarkkitehtuuri tämän hetken teknologioilla". Tällä haluamme varmistaa, että kaikkia näiden kahden päivän aikana läpikäytyjä asioita voidaan viedä nopeasti osaksi omaa sovelluskehitystä. (Toki agendassa on joitakin asioita, jotka eivät aivan vielä ole valmiita tuotantoon, mutta mielestämme niitä ei voinut jättää pois ohjelmasta).

Tämän periaatteen nojalla jaoimme sitten aiheet alla oleviin osioihin:

Experience Layer

Käyttöliittymäosiossa käymme läpi nykyisiä ja tulevia käyttöliittymäteknologioita painottuen ensisijaisesti sellaisiin asioihin, jotka ovat jo nyt kaikkien kehittäjien saatavilla. Odotettavissa on luentoja Windows 7, Silverlight ja ASP.NET rintamilta. Tämän osion puhujat ovat Scott Galloway ja Andrew Pardoe Microsoftin tuoteryhmistä, sekä Jani Järvinen, Jukka Wallasvaara ja Juhani Vuorio paikallisina asiantuntijoina.

Enterprise Layer

Enterprise-osiossa keskitymme vahvasti tiedonhallinnan teknologioihin, kuten Entity Framework, Sync Framework ja ADO.Net Data Services. Lisäksi tutustumme dynaamisten työnkulkujen tekemiseen Windows Workflow Foundationilla ja WCF:n REST tukeen. Puhujamme ovat Nicklas Andersson, Pasi Taive, Kalle Launiala, Timo Koola ja Jari Kallonen.

Services Layer

Services Layer käsittelee enimmäkseen CTP -vaiheessa olevia teknologioita, kuten Windows Azurea, .NET Services -palveluita, sekä LiveFramework -sovelluksia. Pohdimme myös miten Internetin palvelualustat vaikuttavat sovellusten arkkitehtuureihin ja miten olemassa olevien sovellusten siirto palvelualustoihin on mahdollista. Osion puhujina toimivat Nicklas Andersson, Ahti Haukilehto, Aali Alikoski, Tero Teelahti ja Pasi Mäkinen.

Työkalut ja teknologiat

Työkalut-osiossa on kaksi johdantoluentoa uusiin ohjelmointikieliin: F#, sekä Oslo - projektin M. Lisäksi kuulemme kahdesta Microsoft Researchin projektista, joiden avulla voidaan paikallistaa ohjelmakoodista vaikeasti havaittavia rinnakkaistukseen liittyviä bugeja, sekä automatisoidusta White Box Testing -työkalusta. Lisäksi valotamme .NET Framework 4.0:n sielunelämää. Puhujavieraamme ovat Bart De Smet, Andrew Pardoe ja Peli De Halleux.

SharePoint

SharePoint-luentosarjaa varten pyysin meidän konsultteja kokoamaan kattavan sisällön aiheista, jotka sisäistämällä kehitystä voidaan nopeuttaa, sekä vältytään pahimmilta sudenkuopilta projektin aikana. Luvassa on siis 11 sessiota kiinnostavaa ja tärkeää SharePoint - kehitysasiaa. Luentosarjan pitävät Aku Heikkerö, Juhani Lith, Jussi Roine ja Vesa Juvonen.

Mobiilikehitys

Mobiilikehitystä emme ole unohtaneet listalta, mutta sen puhujat ovat vielä hieman auki. Siitä huolimatta luvassa on asiaa WM 6.1 ja 6.5 ominaisuuksista ja kehityksestä näiden alustojen päälle.

Edellä mainittujen osioiden lisäksi järjestämme pienempiä Chalk Talk -tyyppisiä keskustelutilaisuuksia ja workshopeja näiden kahden päivän aikana.

Tervetuloa täydentämään tietämystäsi sekä keskustelemaan meidän ja kollegoidesi kanssa!

Juhani