Mitä yhteistä on pilvellä ja lentävillä lasereita ampuvilla haikaloilla? Helsinki joulukuussa.

  

Pilvi siellä, pilvi täällä, pilveä kaikkialla! Aika paljon puhutaan pilvestä ja mitä se mahdollistaa. Monet kumppanimme ovat jo siirtyneet pilveen, ainakin osittain, mutta monelle kehittäjälle on vielä epäselvää mihin ja miten pilveen kehitetään.

Azuressa on hurja liuta ominaisuuksia ja uusia tuodaan lisää jatkuvasti. Tuntuu siltä että monen on vaikea ymmärtää mistä lähteä liikkeelle ja minkälaisia kokemuksia muilla kehittäjillä on Azuresta? Niinpä aloitimme ilmaisten #DevShark-tapahtumien järjestelyt kumppaneiden kanssa, jotta pääsemme keskustelemaan kehittäjän näkökulmasta mitä se Azure-kehittäminen on ja jakamaan eri kehittäjien kokemuksia, riippumatta siitä kehitätkö Windows-, Android- tai iOS-ympäristöön.

#DevShark tapahtumien ajatuksena on tuoda Suomen Azure-kehittäjät yhteen ja tutustua pilveen yhdessä. Skipataan markkinointilöpinät ja puhutaan kehittäjien kokemuksista sekä kokeillaan itse Azure-kehittämistä. Olemme jo aloittaneet 17 kaupungin kiertueen ja joulukuun 11. päivä käynnistyy vuoden suurin kehittäjien Azure-koulutustapahtuma Helsingissä. Tapahtuman mahdollistavat kumppani-yritykset, sekä kehittäjät, joilla on kokemusta Azuresta. Päivällä järjestettävän teknisen koulutuksen lisäksi pääset kuulemaan miten esim. Fingersoft siirtyi Azureen, Next Gamesin kokemuksia SignalR:n yhdistämisestä Unity-pelimoottoriin sekä Kompozuren Leanvisio-sovelluksen arkkitehtuurista Azuressa.

 

Tapahtuma tuo yhteen n. 300 kehittäjää eri puolilta Suomea, opiskelijoita, startup-yrityksiä sekä eri kumppaneita ja alan ammattilaisia. Näin värikkäällä porukalla on runsaasti ideoita ja kysymyksiä joiden vastaamiseen yhden päivän koulutus riitä. Halusimme tarjota kehittäjille mahdollisuuden jäädä kehittämään yhdessä erilaisia sovelluksia ja palveluita tapahtuman jälkeen, joten järjestämme myös 24-tunnin hackathon tapahtuman seminaarien jälkeen. Hackathonissa pääset itse kokeilemaan Azurea ja kehittämistä, sekä saat samalla tukea muilta kehittäjiltä ja Azure-konkareilta. Tämä ei tietysti yksin riitä vastaamaan kaikkiin kysymyksiin, mutta se on hyvä alku ja siitä on hyvä jatkaa joulun jälkeen!

Ilmoittaudu mukaan #DevShark tapahtumaan – ota lentävät hait vastaan elämääsi ja kohtaa laserit! Liity mukaan keskusteluun #DevShark-ryhmässä Facebookissa.

 

Lisätietoa osoitteesta www.microsoft.fi/devshark